Kezdőlap Kultúra Claudia Cardi...

Claudia Cardinale és Klaus Maria Brandauer is Budapestre érkezik

Szerencsére mondhatjuk, hogy egymást érik a hazai minőségi filmfesztiválok, Jameson Cinefest követ BuSho Rövidfilm fesztivált, hogy a különféle francia, olasz, koreai és egyéb mustrákról ne is beszéljünk. Ehhez mérten is ritka viszont, hogy annyi nemzetközi híresség érkezzen hazánkba, mint a szeptember 4. és 9. között zajló II. Budapesti Klasszikus Film Maratonra.

HIRDETÉS

A Mephisto sztárja, Klaus Maria Brandauer mellett jön Claudia Cardinale olasz színésznő, továbbá Lars von Trier visszatérő színésze, Jean-Marc Barr. Őt láthattuk már az 1991-es Európa főszerepében, de játszott a Hullámtörésben, a Dogville-ben és A nimfomániásban is.

Három fővárosi moziban, a Toldiban, az Urániában és a Francia Intézetben lesznek vetítések, de vidéki helyszínként bejön Győr és Eger is. A nyitóesten leadják a restaurált Mephistót, az eseményen pedig Brandauer mellett jelen lesz Szabó István is. A program részét képezik továbbá a rendező olyan alkotásai, mint az Apa, a Szerelmesfilm és az 1999-es A napfény íze.

Lesznek izgalmas dokumentumfilmek is, bemutatva a nők helyzetét a filmművészetben. Mészáros Márta Ők ketten című produkciója mellett az első filmrendezőnőről, Alice Guy Blachéról és az osztrák-magyar Hedy Lamarról is többet megtudhatnak az érdeklődők. Élő zenei kísérettel pedig leadnak olyan némafilmeket, mint a W. G. Pabst-féle Pandora szelencéje, valamint Illés Jenő Maniája.

Ingmar Bergman munkatársa, Katinka Farago is érkezik, aki Szabó Istvánnal fog beszélgetni a rendezőzseniről. Faragó produceri mesterkurzust tart a Fanny és Alexander készítéséről, a beszélgetés után pedig leadják a rendező Mozart-filmjét, A varázsfuvolát.

Hat nap alatt több mint hatvan filmet tekinthetnek meg a Budapesti Klasszikus Film Maraton látogatói.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 16. számában jelent meg, 2018. augusztus 31-én.

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 16. Magyar Hangban? Itt megnézheti.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

25,714lájkolóTetszik
1,844követőKövetés
14,590feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Már nincs demokrácia” – Magyar Hang-ajánló

Szél Bernadett-, Ungár Péter- és Szent-Iványi István-interjú, Karácsony Gergely-esszé, fehérvári vendégmunkások, belgrádi és bocskaikerti riport – és még sok más az 50. Magyar Hangban!

Kiemelt cikkek

Zavar támadt az ellenzéki összefogásban Pécsett

Mellár Tamás nem támogatja az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltjét. Az általa vezetett egyesület többsége viszont nem ért egyet vele.