HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megtörtént: m...

Megtörtént: menesztették Prőhle Gergelyt

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

November elsejével közös megegyezéssel megszűnik Prőhle Gergely megbízatása a Petőfi Irodalmi Múzeum élén – jelentette be csütörtökön az Emmi. A tárca Prőhle Gergely kulturális területen végzett eredményes tevékenységét kiemelten hatékonynak nevezte. A szaktárca egyben megköszönte a főigazgató eddigi munkáját.

HIRDETÉS

Sajtóinformációk szerint Takaró Mihály irodalomtörténész lehet a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője, más neve nem merült fel.

Szerdán a kormányközeli Pesti Srácok már írt erről, ám akkor még se a minisztérium, se maga az érintett nem erősítette meg. Eldőlt: Prőhle Gergelyt október végével menesztik a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) éléről – ezzel címmel írt cikket a minisztérium közeli forrásaira hivatkozva a kormányközeli Pesti Srácok. Prőhle menesztéséről már nyáron is cikkezett a kormányközeli sajtó, a PIM főigazgatójának távozását még augusztusban lengette be a Demokrata, ám ő akkor ennek ellenkezőjéről nyilatkozott.

A Pesti Srácok mostani információja szerint Prőhle nem önszántából hagyja el az állami intézményt, hanem Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter döntött így.

HIRDETÉS

Prőhle a hírportál megkeresésére írásban válaszolva semmi konkrétumot nem árult el, kivéve annyit: „az Ön által említett döntésről miniszter úrral még nem beszéltem, arról értesítést tőle nem kaptam, így konkrét válasszal nem szolgálhatok.” A minisztériumnál pedig jelezték, nem kívánják kommentálni az ügyet.

A menesztésről az atv.hu is írt, és ők is úgy értesültek kormányközeli forrásból, hogy erről Kásler Miklós döntött.

„Senki sem attól lesz jó író, hogy balliberális vagy konzervatív” – Magyar Hang

Ha a Fidesz erővel formálná a kulturális életet, az többe kerülhet, mint amennyit hoz – irodalmárokat kérdeztünk a kultúrharc új fejezetéről.

Emlékezetes, Prőhlét a kormányközeli sajtó első számú kulturális szájkaratésává előlépő Szakács Árpád találta meg egyik cikkével. A Magyar Időkben megjelenő Kinek a kulturális diktatúrája? című cikksorozatának negyedik részében Szakács többek között arról írt, hogy a PIM már-már a balliberális művészvilág kifizetőhelyeként működik.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,705lájkolóTetszik
2,951követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Pénz semmiért

Orbán Viktor egyetlen olyan problémát nem jelölt meg maratoni tájékoztatóján, amelynek kezelésére ne lett volna meg minden eszköze az elmúlt tíz évben.