HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Megtörtént: m...

Megtörtént: menesztették Prőhle Gergelyt

HIRDETÉS

November elsejével közös megegyezéssel megszűnik Prőhle Gergely megbízatása a Petőfi Irodalmi Múzeum élén – jelentette be csütörtökön az Emmi. A tárca Prőhle Gergely kulturális területen végzett eredményes tevékenységét kiemelten hatékonynak nevezte. A szaktárca egyben megköszönte a főigazgató eddigi munkáját.

HIRDETÉS

Sajtóinformációk szerint Takaró Mihály irodalomtörténész lehet a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője, más neve nem merült fel.

Szerdán a kormányközeli Pesti Srácok már írt erről, ám akkor még se a minisztérium, se maga az érintett nem erősítette meg. Eldőlt: Prőhle Gergelyt október végével menesztik a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) éléről – ezzel címmel írt cikket a minisztérium közeli forrásaira hivatkozva a kormányközeli Pesti Srácok. Prőhle menesztéséről már nyáron is cikkezett a kormányközeli sajtó, a PIM főigazgatójának távozását még augusztusban lengette be a Demokrata, ám ő akkor ennek ellenkezőjéről nyilatkozott.

A Pesti Srácok mostani információja szerint Prőhle nem önszántából hagyja el az állami intézményt, hanem Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter döntött így.

Prőhle a hírportál megkeresésére írásban válaszolva semmi konkrétumot nem árult el, kivéve annyit: „az Ön által említett döntésről miniszter úrral még nem beszéltem, arról értesítést tőle nem kaptam, így konkrét válasszal nem szolgálhatok.” A minisztériumnál pedig jelezték, nem kívánják kommentálni az ügyet.

HIRDETÉS

A menesztésről az atv.hu is írt, és ők is úgy értesültek kormányközeli forrásból, hogy erről Kásler Miklós döntött.

„Senki sem attól lesz jó író, hogy balliberális vagy konzervatív” – Magyar Hang

Ha a Fidesz erővel formálná a kulturális életet, az többe kerülhet, mint amennyit hoz – irodalmárokat kérdeztünk a kultúrharc új fejezetéről.

Emlékezetes, Prőhlét a kormányközeli sajtó első számú kulturális szájkaratésává előlépő Szakács Árpád találta meg egyik cikkével. A Magyar Időkben megjelenő Kinek a kulturális diktatúrája? című cikksorozatának negyedik részében Szakács többek között arról írt, hogy a PIM már-már a balliberális művészvilág kifizetőhelyeként működik.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,964lájkolóTetszik
2,136követőKövetés
15,784feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mennyire vagy csalódott, Bori? – Magyar Hang-ajánló

Páros interjú Péterfy Borival és Gergellyel, beszélgetés Donáth Annával, riport az ukrán-magyar határról, könyvheti melléklet. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek