Kezdőlap Kultúra 2002-ben még ...

2002-ben még a vereségét ünnepelte, most meleg hangú levélben köszöntötte Orbán

Orbán Viktor miniszterelnök kedves hangú levélben köszöntötte fel a Korda-villa egykori tulajdonosát, Korda Györgyöt a 80. születésnapja alkalmából – erről közleményt is kiadtak, amiről aztán az Origo Megmutatjuk, hogyan akarnak tüntetni „spontánul” Soros hazai kitartottjai és  A bevándorláspárti erők 2019-ben fokozzák a Magyarország elleni támadásokat című cikkek között számolt be.

HIRDETÉS

A miniszterelnök „jó egészséget és kártyázásban, éneklésben egyaránt bővelkedő éveket kívánt” az énekesnek.

„Vannak dalok, amelyeket hallva egy egész korszak életérzése elevenedik fel bennünk. És vannak előadók, akik olyan képesség birtokában vannak, amellyel évtizedek múltán is képesek fenntartani a közönség figyelmét és szeretetét.Ehhez pedig nem elegendőek a jóleső nosztalgiát ébresztő dallamok, szükség van egy kifogyhatatlan energiával és derűs személyiséggel rendelkező előadóművészre is” – írta szívélyes hangon Orbán.

A köszöntőben Orbán Viktor kiemelte Korda György több évtizedes zenei munkásságát, a pókersport népszerűsítéséért tett fáradozásait és a megannyi örökzöld slágert, amellyel megajándékozta a zenekedvelő honfitársakat.

Ám a most születésnapos Korda György volt az a tehetős művész, aki a ’90-es évek végén az éppen regnáló első Orbán-kormány idején nem akármilyen találkozóknak adott helyet. A nagy zsugás énekes, hogy finoman fogalmazzunk, inkább a baloldallal ápolt baráti kapcsolatokat.

Mint azt a Heti Válasz 2004-ben megírta, például több alkalommal is helyet biztosított olyan találkozóknak, amiket Tasnádi Péter szervezett és amelyeken baloldali liberális politikusok és holdudvarukhoz tartozó fontos személyiségek és médiamunkások vettek részt. A titkos megbeszéléseken az Orbán-kormány leváltásának módjáról egyeztettek. A résztvevőknek ismerniük kellett a jelszót: Korda-villa. A baloldali találkáknak végül Tasnádi Péter előzetes letartóztatása vetett véget, amely ellen a Korda-házaspár több tucat más aláíróval együtt tiltakozott.

Korda György és felesége, Balázs Klári az MSZP 2002-es kampányában több fellépést is vállalt.

A Magyar Narancs korábban (amikor Lázár János együtt bulizott Kordáékkal) azt is felidézte, hogy a táncdalénekes 2009-ben megkapta az MSZP Nőtagozatának Közéleti díját, 2002-ben pedig a párt székházában ünnepelte az újdonsült miniszterelnök, Medgyessy Péter győzelmét – éppen Orbán Viktor felett.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

23,336lájkolóTetszik
1,080követőKövetés
11,836feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Dolgoznék, de már nem kellek – Magyar Hang-ajánló

2019. évi harmadik számunk jelenik meg január 18-án, pénteken. Keressék a következő csütörtökig az újságárusoknál!

Kiemelt cikkek

Kétévnyi propaganda százmilliárdért

Tavaly több mint 50 milliárdot, tavalyelőtt csaknem 50 milliárdot költött el erre a kormány.