Kezdőlap Kultúra A nap híre: M...

A nap híre: Megalakult a Magyarságkutató Intézet, Szakács Árpád barátja vezeti

Egy tocsiknál is több közpénz, 880 millió éves állami apanázs igénybevételével január 1-jétól megkezdte működését a Magyarságkutató Intézet – adja hírül minden valamire való NER-kompatibilis lap az Origótól a Pesti Srácokig.

HIRDETÉS

Dagad a honfi-kebel a büszkeségtől. Az Origón egy cumizó kisgyerekes Családok éve-reklámmal indul a hír, érthető ez, hiszen a lényeg mégis a jövő magyar generációján van, és a cumin…

Kásler Miklós, az onkológus tudós, az orvoslás mellett a történelmi tudományokban is jártas „Emberi Erőforrások Minisztere” (így titulálja őt az Origó az „újbeszél” nyelvén) főigazgatónak a jogász végzettségű Horváth-Lugossy Gábor Józsefet nevezte ki, aki a Válaszonline.hu fürkész szerzője szerint nem más, mint Szakács Árpád kultúrharcosnak a volt a cégtársa a Magyar Társasház Kft.-nél. Ez a cég egyebek mellett házkezelői feladatokat lát el, vagyis amolyan „mindenes”. Itt volt ügyvezető korábban Szakács. A Válaszonline kiderítette azt is, hogy Szakács könyvkiadó cége Horváth-Lugossy lakásában működik, tehát tényleg több lehet ez holmi üzleti kapcsolatnál, valószínűleg barátság fűzi őket egymáshoz a magyarság történelmének szeretetén kívül. A cégtulajdonos Horváth-Lugossy nyilván a magyarságkutatáshoz is jól ért. Horváth-Lugossy Gábor József, és ezt a már a 24.hu-nak köszönhetően tudjuk, a Központi Statisztikai Hivatal műszaki és üzemeltetési osztályáról kerül az újonnan felálló intézet élére.

Káp isten és a finnugor árulás – „A tömegekben igény van a másfajta múltértelmezésre” | Magyar Hang

Miért foglalkoznak vezetőink a magyar nyelv eredetével, miért veszik elő hirtelenjében a régi, soha nem igazolt, ám számtalanszor cáfolt „érveket”?

Szakácsnak vélhetően van némi köze Horváth-Lugossy kinevezéséhez, mint ahogy Prőhle Gergelynek a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről történő elüldözéséhez is volt.

Az Origótól tudjuk azt is, hogy „Prof. Dr. Kásler Miklós” mielőtt kinevezte volna Dr. Horváth-Lugossy Gábor Józsefet a Magyarságkutató Intézet élére, mérlegelte a bíráló bizottság véleményét. Tehát, volt pályázati kiírás, és egy egész bizottság bírált, majd Kásler mérlegelt.

A kormány meg perkált 880 milliót, hogy legyen pénz olyan a szerteágazó tudományterületek átfogó kutatására, mint a honfoglalás előtti magyar történelem, a magyarság őstörténete, interdiszciplinárisan persze, ahogy kell, a honfoglalással, valamint a magyar középkor, a kelet-európai térség egyes részeinek VIII–X. századi történeti-földrajzi tájrekonstrukciója, néprajz, népzene.

Kásler Miklós a PestiSrácok.hu-nak tavaly november végén azt mondta: „nem a legavatottabb tudóst keressük erre a feladatra, hanem egy kiváló szervezőt, aki megteremti a nyugodt, eredményes munka alapjait.”

A kásleri kölcsönhatás | Magyar Hang

Az a cél, hogy legyünk egyforma bólogatójánosok, akiknek egyformán megfelelnek azok a hírek, amelyeket a mindenható kormány megfelelőnek tart az egyentársadalom számára?

Horváth-Lugossy történész-kutatóként még sok minden nem tett le a tudomány asztalára, Szakács Nagy Magyarország című lapjában A pozsonyi sortűz címmel írt cikket. A 444.hu is rárepült Szakács kebelbarátjának sikersztorijára és kiderítették, hogy 2010 nyarától kezdve jogi referensként dolgozott a fejlesztési minisztériumban, ahol 2 évvel később szakmai főtanácsadónak nevezték ki, havi 626 100 forint bruttó illetményért. Emellett 2014-ben a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának is adott tanácsokat, ami egy józsefvárosi bizottsági ülés jegyzőkönyvéből derült ki. Az eseményen egyébként ő képviselte a Magyar Közös Képviselők Egyesületét, aminek ő az elnöke. A 444.hu talált még egy félmilliós közpénzből származó bevételt egy hónapon keresztül adott tanácsokért. Vagyis a szakértelem mégse bolsevik trükk, azt a NER-ben is sokra becsülik.

Mi például nagyon örülünk egy újabb folyóirat megszületésének, főleg annak, hogy a magyarságkutatás legújabb eredményei angolul is hozzáférhetők lesznek.

Az intézetnél 101 munkatárs fog lázasan dolgozni. Még az archeogenetikai kutatásokra is lesz szakember.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

24,973lájkolóTetszik
1,550követőKövetés
13,635feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Felejtsük el az elmúlt harminc évet – Magyar Hang-ajánló

Cserhalmi György-, Vágó Gábor-, és Lengyel Róbert-interjú, Hős utcai riport, panaszok a gyárból – kapható a friss szám!

Kiemelt cikkek

Elkapták az utrechti lövöldözőt

Három ember meggyilkolásával gyanúsítják a török férfit.

Kihűlt szív

Elhunyt Baló György