HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra A nap híre: M...

A nap híre: Megalakult a Magyarságkutató Intézet, Szakács Árpád barátja vezeti

HIRDETÉS

Egy tocsiknál is több közpénz, 880 millió éves állami apanázs igénybevételével január 1-jétól megkezdte működését a Magyarságkutató Intézet – adja hírül minden valamire való NER-kompatibilis lap az Origótól a Pesti Srácokig.

HIRDETÉS

Dagad a honfi-kebel a büszkeségtől. Az Origón egy cumizó kisgyerekes Családok éve-reklámmal indul a hír, érthető ez, hiszen a lényeg mégis a jövő magyar generációján van, és a cumin…

Kásler Miklós, az onkológus tudós, az orvoslás mellett a történelmi tudományokban is jártas „Emberi Erőforrások Minisztere” (így titulálja őt az Origó az „újbeszél” nyelvén) főigazgatónak a jogász végzettségű Horváth-Lugossy Gábor Józsefet nevezte ki, aki a Válaszonline.hu fürkész szerzője szerint nem más, mint Szakács Árpád kultúrharcosnak a volt a cégtársa a Magyar Társasház Kft.-nél. Ez a cég egyebek mellett házkezelői feladatokat lát el, vagyis amolyan „mindenes”. Itt volt ügyvezető korábban Szakács. A Válaszonline kiderítette azt is, hogy Szakács könyvkiadó cége Horváth-Lugossy lakásában működik, tehát tényleg több lehet ez holmi üzleti kapcsolatnál, valószínűleg barátság fűzi őket egymáshoz a magyarság történelmének szeretetén kívül. A cégtulajdonos Horváth-Lugossy nyilván a magyarságkutatáshoz is jól ért. Horváth-Lugossy Gábor József, és ezt a már a 24.hu-nak köszönhetően tudjuk, a Központi Statisztikai Hivatal műszaki és üzemeltetési osztályáról kerül az újonnan felálló intézet élére.

Káp isten és a finnugor árulás – „A tömegekben igény van a másfajta múltértelmezésre” | Magyar Hang

Miért foglalkoznak vezetőink a magyar nyelv eredetével, miért veszik elő hirtelenjében a régi, soha nem igazolt, ám számtalanszor cáfolt „érveket”?

Szakácsnak vélhetően van némi köze Horváth-Lugossy kinevezéséhez, mint ahogy Prőhle Gergelynek a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről történő elüldözéséhez is volt.

Az Origótól tudjuk azt is, hogy „Prof. Dr. Kásler Miklós” mielőtt kinevezte volna Dr. Horváth-Lugossy Gábor Józsefet a Magyarságkutató Intézet élére, mérlegelte a bíráló bizottság véleményét. Tehát, volt pályázati kiírás, és egy egész bizottság bírált, majd Kásler mérlegelt.

HIRDETÉS

A kormány meg perkált 880 milliót, hogy legyen pénz olyan a szerteágazó tudományterületek átfogó kutatására, mint a honfoglalás előtti magyar történelem, a magyarság őstörténete, interdiszciplinárisan persze, ahogy kell, a honfoglalással, valamint a magyar középkor, a kelet-európai térség egyes részeinek VIII–X. századi történeti-földrajzi tájrekonstrukciója, néprajz, népzene.

Kásler Miklós a PestiSrácok.hu-nak tavaly november végén azt mondta: „nem a legavatottabb tudóst keressük erre a feladatra, hanem egy kiváló szervezőt, aki megteremti a nyugodt, eredményes munka alapjait.”

A kásleri kölcsönhatás | Magyar Hang

Az a cél, hogy legyünk egyforma bólogatójánosok, akiknek egyformán megfelelnek azok a hírek, amelyeket a mindenható kormány megfelelőnek tart az egyentársadalom számára?

Horváth-Lugossy történész-kutatóként még sok minden nem tett le a tudomány asztalára, Szakács Nagy Magyarország című lapjában A pozsonyi sortűz címmel írt cikket. A 444.hu is rárepült Szakács kebelbarátjának sikersztorijára és kiderítették, hogy 2010 nyarától kezdve jogi referensként dolgozott a fejlesztési minisztériumban, ahol 2 évvel később szakmai főtanácsadónak nevezték ki, havi 626 100 forint bruttó illetményért. Emellett 2014-ben a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának is adott tanácsokat, ami egy józsefvárosi bizottsági ülés jegyzőkönyvéből derült ki. Az eseményen egyébként ő képviselte a Magyar Közös Képviselők Egyesületét, aminek ő az elnöke. A 444.hu talált még egy félmilliós közpénzből származó bevételt egy hónapon keresztül adott tanácsokért. Vagyis a szakértelem mégse bolsevik trükk, azt a NER-ben is sokra becsülik.

Mi például nagyon örülünk egy újabb folyóirat megszületésének, főleg annak, hogy a magyarságkutatás legújabb eredményei angolul is hozzáférhetők lesznek.

Az intézetnél 101 munkatárs fog lázasan dolgozni. Még az archeogenetikai kutatásokra is lesz szakember.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,971lájkolóTetszik
2,137követőKövetés
15,804feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ütésállónak kell lenni – Magyar Hang-ajánló

Nyáry Krisztián-, Ürge-Vorsatz Diána- és Schmuck Erzsébet-interjú, ormánsági riport, Bige László portré, magyar közpénz a román kormánypártnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A Fidesznek nincsenek erkölcsi aggályai a III/II-es múltú Szita Károllyal kapcsolatban – Közreadjuk a dokumentumokat

Szita Károly ügynökmúltjáról kérdeztük Gulyás Gergely kancelláriaminisztert, aki válasz gyanánt SZDSZ-es megközelítésről beszélt. A fideszes kaposvári polgármester III/II-es ügynökként kollégáiról és rokonairól is jelentett. Hazafias elhivatottságból.