HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Újabb nagy do...

Újabb nagy dobásra készül Roger Waters: The Wall a mexikói határon

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Roger Waters, a Pink Floyd egykori frontembere és dalszerzője az Egyesült Államok és Mexikó határán, a tervezett falnál szeretné előadni a zenekar legendás The Wall című albumának dalait. A közismerten Turmp-ellenes brit zenész egy a Pink Floyd-dal kapcsolatos londoni kiállításon nyilatkozott az AFP hírügynökségnek. Szavai szerint minden zenész kötelessége felemelni hangját, ha igazságtalanságot tapasztal a világban, függetlenül attól, hány emberhez jut el az üzenete. Rendkívül kártékonynak tartja Trump törekvéseit, mivel szerinte falépítés helyett az országok, nemzetek, vallások és emberek közötti, valós vagy szimbolikus határokat inkább elbontani kellene.

„Rá szeretném döbbenteni az embereket, hogy a szélsőjobb politikája veszélyes zsákutcába vezet. Meggyőződésem, hogy a zene, amely nem ismer határokat, egy legitim tiltakozás terepe lehet”

– mondta Waters, aki már a 2016-os elnökválasztási kampány idején sem rejtette véka alá Donald Trump-pal szembeni mély megvetését. A jelenlegi elnök kampányát egyenesen Hitler 1930-as évekbeli németországi térhódításához hasonlította és arra figyelmeztetett, hogy a „trumpizmus” legalább olyan veszélyes, mint a fasizmus.

Az anti-trumpizmus Water koncertjein is előkerül: az 1977-ben megjelent Pigs (Disznók) című dalt 2016-óta Donald Trump-nak dedikálja. A legenyhébb kifejezés a „Trump is a pig” (Trump egy disznó), míg a produkciók egyik csúcspontjaként a közönség felett repkedő óriási sertés oldalára, vagy a kivetítőkre ennél jóval erősebb, obszcén mondatok és ábrázolások szoktak kerülni.

A tervezett koncert időpontját egyelőre nem közölték. A 75 éves zenész hamarosan új szólóalbummal jelentkezik, és egy kérdésre válaszolva kijelentette, hogy az eredeti Pink Floyd újjáalakulásától sem zárkózik el, ha a többiek is benne vannak.

Nem ez lenne az első „igazi” Fal-koncertje Roger Waters-nek. A zenész 1990-ben már rocktörténelmet írt azzal, hogy a berlini fal leomlása után az időszak legnagyobb sztárjainak közreműködésével vezette elő a legendás album dalait.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,544lájkolóTetszik
3,763követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek