HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Kulka János: ...

Kulka János: Volt alagút, a végén a fénnyel

HIRDETÉS

Kulka Jánossal beszélgetett Veiszer Alinda új műsorának első adásában, szombaton a szlovákiai magyar Pátria Rádióban.

HIRDETÉS

A színész 2016-os stroke-ja után a beszédközpontja sérült, afáziás lett. most adta a második hosszabb interjúját. Többször kereste a szavakat, de ő maga is úgy érezte, hogy elég jól beszélt. Nemrég szerepelt az Árvácskában, most pedig a Cseresznyéskertet próbálja. (A beszélgetést itt hallgathatja meg.)

Megmaradtam – mondta Kulka János. Arra a kérdésre, hogy ennek nem örül feltétlenül, azt válaszolta, hogy nem.

Kulka Jánossal beszélget Veiszer Alinda

null

A beszélgetésben felidézte azt, hogy mi történt vele három éve: próbált, jött este hatra a vendége, lazacot főzött neki, majd egyszer csak jött a sötét. A másodperc töredéke volt, realizálta, hogy meghal. „Szörnyű volt, de megnyugodtam”.

Volt alagút, a végén a fénnyel és kék éggel, tavasz színű kapuval. Egyedül volt, aztán snitt, felébredt a kórházi ágyon. Mindenkit megismert egyből – mondta.

HIRDETÉS

Mikor jött rá, hogy érdemes élni? „Három év eltelt és van kedvem” – mondta Kulka.

És hogy mi változott? Azt mondta, hogy most kedves, korábban sokszor kényszeresen volt az. „Szégyellem magam. Megfelelési kényszeres voltam, de totálisan elmúlt” – fogalmazott.

Kulka János: Ez egy börtön | Magyar Hang

2016-os stroke-ja után először szerepelt élő adásban a színész.

Az Árvácskában nem volt szövege, a Cseresznyéskertben rövid szerepe van, mondatok. „Majd improvizálok, félig tudom a szövegemet” – mondta. Egy 87 éves inast játszik. „Nagyon szeretem” – mondta Kulka. „Ja elfelejtettek, ez borzalmas” – ez a szövege.

Arról is beszéltek, hogy megbánta-e, hogy eljött a Katona József Színházból. „Beteg vagyok nagyon” – mondta erre. Nem bízott abban, hogy találnak neki szerepeket.

„Énekelni sajnos nem tudok, pedig nagyon jó volt” – mondta. A film jobb most, mint a színpad, mert rövidebb a jelenlét és jobban rá tud készülni.

Arról is beszélt az emberi kapcsolatai kapcsán, hogy zavarban vannak az emberek. Nem hívták telefonon, mert nem tudták, hogy tud-e beszélni.

És hogy mit szeretne még megcsinálni, milyen céljai vannak? „Ma élek” – válaszolta erre. Ez is lett az interjú végszava.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,413lájkolóTetszik
2,285követőKövetés
16,202feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Márton Anna: a hetedik te magad légy…

A sportág élő legendája állt a magyar érem útjába a budapesti vívó-világbajnokság hatodik napján.

Drájvit