HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Most először ...

Most először vihetik filmre a Száz év magányt

HIRDETÉS

A Netflix szerezte meg a Száz év magány megfilmesítési jogait, így hamarosan elkészülhet az első adaptáció Gabriel García Márquez regényéből. Ahogy a New York Times is írja, nem az érdeklődés hiányából fakadóan nem láthattuk eddig képernyőn a Buendia család történetét. Az öt éve elhunyt író fia, Rodrigo García szerint édesapja számtalan ajánlatot kapott az évek során. Márquez viszont aggódott, hogy félrevinnék a sztorit, esetleg nem sikerülne egy vagy két filmben összefoglalni az egészet. A szerző ahhoz is ragaszkodott, hogy spanyolul mondják el a történetet.

HIRDETÉS

A produceri feladatokat elvállaló Rodrigo García szerint most jött el az ideje, hogy képernyőre adaptálják a történetet. Úgy látja, az elmúlt három-négy évben tovább nőtt a sorozatok színvonala, megbecsültsége, a Netflix pedig az elsők közt bizonyította, hogy az emberek hajlandóak akár idegen nyelvű, feliratos szériákat is követni. A spanyol nyelvű tartalomgyártásért felelős elnökhelyettes, Francisco Ramos szerint a Narcoshoz és Romához hasonló sorozatok, illetve filmek sikere mutatja: most már az egész világ számára készíthetnek spanyol nyelvű produkciókat.

Azt még egyelőre nem tudni, ki jegyzi majd a forgatókönyvet, illetve kik formálhatják meg a szereplőket. Ramos szerint viszont elkötelezettek, hogy a legnagyobb latin-amerikai tehetséget nyerjék meg a projektnek. A forgatás várhatóan Kolumbiában lesz. – Latin-Amerika és Kolumbia számára ez annak a száz évnek a története, ami kontinenssé formált minket – jegyezte meg Ramos. Ezalatt diktatúrák jöttek-mentek, új államok születtek és megtapasztalták a gyarmatosítást is.

A mágikus realizmus mesterművét 1967-ben, negyvenéves korában jelentette meg a kolumbiai szerző. Ez volt egyébként az az év, amikor a világirodalom olyan regényekkel gyarapodott, mint Bulgakovtól A Mester és Margarita, Kunderától a Tréfa vagy Boris Pahortól a Necropolis.

Márquez klasszikusát megjelenése óta 46 nyelvre fordították le és világszerte ötvenmillió példányban értékesítették.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,392lájkolóTetszik
2,006követőKövetés
15,269feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Vadászidény – Magyar Hang-ajánló

EP-választási körkérdés, Szalai Kriszta-interjú, törökszentmiklósi riport, igazolták a kettős élelmiszer-minőséget, a Strache-ügy hatása – itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek