HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra „Az ördögöt O...

„Az ördögöt Orbánnak hívják” – hangzott el a budapesti koncerten

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Csütörtökön ismét Budapesten koncertezett a Braindogs, a Tom Waits dalait játszó magyar alkalmi zenekar. A Quimby körüli zenészekből alakult supergroup tagja a tiszteletbeli magyar Ripoff Raskolnikov, valamint a kortárs brit blues legnagyobb alakjaként emlegetett Ian Siegal is.

HIRDETÉS

Az A38 Hajó színpadán tartott telt házas koncerten Siegal
üzent többek között Orbán Viktornak. A brit épp a jó és a rossz harcáról szóló Down In The Hole című számot énekelte, melynek közepén mindig tart egy prédikálós performanszot. Ekkor jött az üzenet:

„A világ nagyon komplikált hely, van a Menny és a Pokol. (…) Az ördög valódi, és sok arca van. Amerikában a nagy Fehér Házban él. (…) Mindenhol ott van: némely helyen Trumpnak, némely helyen Bolsonarónak, némely helyen Orbánnak hívják. Szembe kell néznünk magunkkal, mert az ördög mindenhol ott van és közöttünk jár” – mondta. A magyar miniszterelnök nevét ováció fogadta.

Braindogs A38 20190307

részlet a koncertről

HIRDETÉS

Majd kigombolta az ingét, és megmutatta alatta a „F…ck Trump” feliratú pólóját, szóban pedig hozzátette, hogy a magyar miniszterelnöknek is ezt kívánja.

Lehet ez az utolsó alkalom, hogy láttok engem, mielőtt eltűnnék – mutatta idézőjelet imitálva az eltűnésnél, ám azt is jelezte, nem érdekli, ha így lesz (mert ezt akkor is ki kellett mondania). Aztán folytatódott tovább a dal.

Az nem meglepő, hogy Ian Sieagalnek ez a véleménye, tavaly a Magyar Narancsnak nyilatkozva a magyar sajtóban is beszélt arról, hogy „ha valaki bluesrajongónak tartja magát és Trumpra szavazott, annak ideje jó alaposan elgondolkodnia, mert a kettő nem fér meg egymással. A blues az elnyomottak zenéje volt mindig is, ez pedig nem egyeztethető össze kirekesztő gondolatokkal.”

Ez a mondata pedig arra is magyarázat, hogy miért tartotta fontosnak, hogy erről beszéljen a koncerten: „Tudom, hogy Magyarországon szélsőséges a helyzet, mert több hatalom van a kormány kezében, ezért óvatosabbak a zenészek, de én nem szeretném, ha olyan emberek jönnének a koncertemre, akikkel alapvető dolgokban sem értek egyet.”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,238lájkolóTetszik
3,033követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Alternatív országgyűlést hozna létre Vona Gábor

Eljött az idő arra, hogy az ellenzék létrehozzon egy árnyékországgyűlést. Erről Vona Gábor beszélt az ATV „A nap híre" ...