HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra 620 millióért...

620 millióért őrizhetik majd a Városligetet

HIRDETÉS

Négy évre 620 millió forintból oldaná meg a Liget közpark őrzését a Városliget Zrt. – derül ki az európai közbeszerzési értesítő (TED) hétfői hirdetményéből.

HIRDETÉS

A feladat a tájékoztató szerint a Városligetben és egyben a Liget-projekthez kapcsolódó területen, illetőleg a Városliget Zrt. vagyonkezelésében, egyéb jogcímen használatában lévő területek, objektumok védelme. Vagyis a pályázóknak a Magyar Innováció Háza, a Millenium Háza (Olof Palme ház), az Új Nemzeti Galéria, a Néprajzi Múzeum, a Városliget Színház, a Magyar Zene Háza és a park területén (egészen pontosan a térszint alatt) létesítendő mélygarázsok őrzését kell ellátnia. Mindez a park, a közutak és egyéb, nem részletezett terek felügyeletével egészül ki.

A tender alapján a nyertes vállalkozásnak csaknem egymillió négyzetméteres terület őrzését kell megoldania. A kiírás recepciós és látogatóirányítási, személy- és vagyonvédelmi feladatokat egyaránt kilátásba helyez, illetve a megbízás „kiterjed fegyveres őrzésre és a gyülekezési jogról szóló tv. hatálya alá tartozó rendezvényekhez kapcsolódó területbiztosításra is.”

Korábban több civil fórumon is elhangzott, hogy a Városliget életét alapvetően befolyásolhatják a közpark területén megjelenő biztonsági emberek. Nem is kell feltétlenül az őrző-védők által a Ligetvédőket ért eddigi erőszakos eseményekre hivatkozni – bár ezek akár előre is jelezhetik a konfliktusok megoldásának módját –, elég ha arra utalunk, hogy a közpark ezentúl lehatárolt övezetekből épül majd fel, amelyeket fegyveresek őriznek majd. Ennek természetesen vannak előnyei is a személyes biztonságérzettől a rongálások elkerüléséig, de számos visszaélésre is alkalmat adhat, és könnyen előfordulhat, érvelnek civil szakértők, hogy a biztonsági személyzet jelenlétével a Városliget elveszíti közpark jellegét.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,075lájkolóTetszik
2,171követőKövetés
15,883feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ütésállónak kell lenni – Magyar Hang-ajánló

Nyáry Krisztián-, Ürge-Vorsatz Diána- és Schmuck Erzsébet-interjú, ormánsági riport, Bige László portré, magyar közpénz a román kormánypártnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Már felháborodni is kár…

A minap megszegtem a saját szabályomat, és már reggel belenéztem a hírözönbe, de én már nem leszek ideges, csak röhögök az egészen.