HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Lapok a csoda...

Lapok a csodakamrában – az Újságmúzeum-sztori

HIRDETÉS

Az Újságmúzeum néven elérhető Facebook-oldal ötletgazdája mindennap hajnali kettőig, egy konyhaszéken ülve írja meg posztjait. Pécelen tematikus kiállítást is rendezett, amely április közepéig látható.

HIRDETÉS

A teljes cikket a Magyar Hang április 5-i (2019/14.) számában olvashatja!

Amikor Sal Endre két éve létrehozta az Újságmúzeum közösségi oldalát, olyan kis szigetre vágyott, ahová visszavonulhat a hétköznapok forgatagából. Esténként lefektette a gyerekeket, aztán főzött magának egy erős feketét, és elkezdte írni a másnapi bejegyzést. Azóta csak tavaly karácsony és újév között vett ki néhány nap szabadságot.

Nagy álma, hogy egyszer legyen majd Magyarországon egy igazi újságmúzeum, a washingtoni Hírmúzeum mintájára, ahol bemutatnák a magyar sajtó valamennyi ágazatának történetét.

Az Újságmúzeum közösségi oldalát majdnem ötvenezer ember követi, naponta megjelenő posztjai százezrekhez jutnak el, ráadásul március 15-én megnyílt Pécelen az Újságmúzeum-kiállítás, amelyet április közepéig tekinthet meg mindenki a Ráday-kastély területén található Márványistállóban. Külön érdekessége a tárlatnak, hogy péntektől vasárnapig 15 és 16 órától maga az ötletgazda mutatja be a 180 korabeli címlapból álló kiállítást.

HIRDETÉS

Hogy kezdődött az Újságmúzeum Facebook-oldal? Mennyien olvassák a posztokat, és hogyan készülnek azok? Melyek a gyűjteménye legkülönlegesebb darabjai? A válaszokat keresse a Magyar Hang április 5-én megjelent 2019/14. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/14. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,920lájkolóTetszik
2,833követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 67. – Leleplezzük Orbán alagútját

Dévényi István vendégei Gergely Márton, a HVG vezető szerkesztője és Tompos Ádám, a Magyar Hang újságírója.

Orbán maga a kockázat