Lapok a csodakamrában – az Újságmúzeum-sztori

Lapok a csodakamrában – az Újságmúzeum-sztori

Sal Endre, az Újságmúzeum ötletgazdája (Fotó: B. Molnár László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Újságmúzeum néven elérhető Facebook-oldal ötletgazdája mindennap hajnali kettőig, egy konyhaszéken ülve írja meg posztjait. Pécelen tematikus kiállítást is rendezett, amely április közepéig látható.

A teljes cikket a Magyar Hang április 5-i (2019/14.) számában olvashatja!

Amikor Sal Endre két éve létrehozta az Újságmúzeum közösségi oldalát, olyan kis szigetre vágyott, ahová visszavonulhat a hétköznapok forgatagából. Esténként lefektette a gyerekeket, aztán főzött magának egy erős feketét, és elkezdte írni a másnapi bejegyzést. Azóta csak tavaly karácsony és újév között vett ki néhány nap szabadságot.

Nagy álma, hogy egyszer legyen majd Magyarországon egy igazi újságmúzeum, a washingtoni Hírmúzeum mintájára, ahol bemutatnák a magyar sajtó valamennyi ágazatának történetét.

Az Újságmúzeum közösségi oldalát majdnem ötvenezer ember követi, naponta megjelenő posztjai százezrekhez jutnak el, ráadásul március 15-én megnyílt Pécelen az Újságmúzeum-kiállítás, amelyet április közepéig tekinthet meg mindenki a Ráday-kastély területén található Márványistállóban. Külön érdekessége a tárlatnak, hogy péntektől vasárnapig 15 és 16 órától maga az ötletgazda mutatja be a 180 korabeli címlapból álló kiállítást.

Hogy kezdődött az Újságmúzeum Facebook-oldal? Mennyien olvassák a posztokat, és hogyan készülnek azok? Melyek a gyűjteménye legkülönlegesebb darabjai? A válaszokat keresse a Magyar Hang április 5-én megjelent 2019/14. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/14. számban? Itt megnézheti!