HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Tovább drágul...

Tovább drágul az MMA tavaly nyáron átadott székháza

HIRDETÉS

Több mint félmilliárd forinttal lesz drágább a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Andrássy úti székháza – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből. Az áremelkedést előre nem kalkulált pluszmunkákkal indokolták. Az értesítő szerint az V. kerületi kormányhivatal tavaly nyáron módosította a villa építési engedélyét, a kivitelezőnek pedig e szerint kellett újraszámolnia a költségeket.

HIRDETÉS

Közel négymilliárd forint helyett így több mint 4,5 milliárd lesz az Andrássy út és a Bajza utca sarkán álló épületegyüttes – az egykori MÚOSZ-székház és a mögötte található villa – felújításának végösszege. A két épület összekötésével kialakított székház műemléki rekonstrukcióját és irodaházzá alakítását a Laki Épületszobrász Zrt. végezte.

Az MMA még 2014-ben szerezte meg az Andrássy út 101. szám alatti egykori Schanzer-villát: az állam összesen kétmilliárd forintért vásárolta meg az épületet a köztestület számára. A közel egy évtizede üresen álló épületben 1970-től nyolc éven át működött a mai alternatív teátrumok őse, a 25. Színház, és a villa 2006-ig a Magyar Újságírók Országos Szövetségének is otthont adott.

A kormány 2015-ben nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította az MMA székházának kialakítását, a terveket gyorsított eljárásban 140 millió forintért készítették el.

A Laki Zrt. nem először dolgozik az MMA-nak. 2011-ben a cég vette át és fejezte be a Pesti Vigadó felújítását (2,5 milliárd forintért), és a Laki Zrt. állította helyre a december 20-án átadott Hild-villát is a köztestület számára. További állami tendereken is sikeresen szerepelnek: a budai Várban a West Bau Hungária Kft.-vel közösen építhetik újjá a királyi Lovardát, a Főőrség épületét és a Stöckl-lépcsőt. Mindezt közel hétmilliárd forintért.

HIRDETÉS

A székházat tavaly augusztus végén adták át. Az ünnepélyes eseményen Vashegyi György, az MMA elnöke kiemelte, az épületegyüttesben méltó körülmények között folytathatja munkáját az MMA Titkársága, de új közösségi terekhez jutnak az akadémikusok is. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az eseményen hangsúlyozta: a megválasztott kormánynak nem feladata megszabni a kultúra irányait, így nem is teszi, azonban alkotmányos kötelessége, hogy védje értékeinket, és mindenkinek biztosítsa az esélyt az alkotásra és kulturális gyarapodásra.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,771lájkolóTetszik
2,389követőKövetés
16,718feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Elhallgatások és hazugságok – Magyar Hang-ajánló

Thuróczy Szabolcs-interjú. Lelepleződik „Tiborc”, a szalagmunkás riporter. Vannak anyák, akik maguk is árulják a drogot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ki fog el kit? Geopolitikai játszma a tengereken

Nem mindennapi politikai huzavonának lehettünk tanúi az elmúlt hetekben.