Piros vagy kék? Változatos rock- és metálfesztivál az osztrák–magyar határon

Piros vagy kék? Változatos rock- és metálfesztivál az osztrák–magyar határon

Robert Smith a Cure-ból (Fotó: Flickr.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Van négy nap az évben, amikor szinte minden közép-európai rocker úgy érzi magát, mint Neo a Mátrixban, amikor Morpheus felteszi neki a nagy kérdést: piros vagy kék? Ez a négy nap idén történetesen június 13-a és 16-a között van, ekkor rendezik meg ugyanis tizenötödik alkalommal a Novarock fesztivált az ausztriai Miklóshalma (Nickelsdorf) melletti hatalmas, szélmalmok árnyékában meghúzódó mezőn.

Mivel nem kívánjuk Morpheus kenyerét elvenni, így nem hoznánk senkit döntéskényszerbe, de azért csak megneveznénk néhány fellépőt: első nap mindjárt tiszteletét teszi a maszkokba bújt iowai Slipknot, akik nemcsak bizarr külsőségeik miatt érdemlik meg a főfellépői státuszt, hanem változatos (na, jó: kaotikus) zenéjüknek is.

Előtte még kardcsörgetésre ingerli a kilátogatókat a Sabaton, söröskupa-emelgetésre az Amon Amarth, fejrázásra a Lamb of God, táncra a Sum41 és a Ska-P. Másnap vagy a Cure egykoron darknak nevezett, de ma már skatulyázhatatlan muzsikáját hallgathatjuk, vagy a Slayer aprítását próbálhatjuk meg követni. Bemelegítésnek ott az alternatív Smashing Pumpkins vagy a metálban erős Anthrax, esetleg a whiskypusztításra ingerlő kocsmapunk Dropkick Murphys, netán a teátrális Behemoth.

Nova Rock Festival 2018 - Official Aftermovie

Official 2018 Aftermovie of Austria's biggest Rock Festival See you next year at: NOVA ROCK FESTIVAL 2019 presented by VOLUME 14.-16.06.2019 / Pannonia Fields / Nickelsdorf Tickets: http://www.bit.ly/NR19Tix LIKE IT!

Harmadik nap vagy a punk Toten Hosent, vagy a zeneipar örök túlélőinek számító Papa Roachot, esetleg a göteborgi metál egyik feltalálóját, az In Flamest tekinthetjük meg. Gitárzenétől frászt kapó ismerőseinket ott hagyhatjuk a Berlin calling filmzenéjével híressé vált Paul Kalbrenner technopartiján. Utolsó napra pedig marad a nagybetűs német punktrió, a Die Ärzte, a Guns N’ Roses turnéját egy szólókörrel kipihenő Slash és bandája, a horror rock műfajteremtőjének számító Rob Zombie, az indusztriális alapú dühkitöréseket dalban megéneklő Ministry, a szinte mindent feldolgozó, ám szinte semmit sem szentnek tekintő Me First and the Gimme Gimmes, a thrash metal veterán Testament és a pőre rock sokadik hullámát meglovagló Wolfmother. Szóval piros vagy kék, tessék majd dönteni!

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/23. számában jelent meg, 2019. június 7-én.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/23. számban? Itt megnézheti!