HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra A 10 és a Woy...

A 10 és a Woyzeck az idei színházi találkozó győztese

HIRDETÉS

A pécsi Kodály Központban szombat este átadták a 19. POSZT elismeréseit. A szakmai zsűri a legjobb előadás díját a Nemzeti Színház Woyzeckének (rendező: ifj. Vidnyánszky Attila), a legjobb rendezését a Sebestyén Aba által színpadra állított, a Radnóti Színházban játszott, Székely Csabának a Tízparancsolat alapján született 10 című darabja kapta.

HIRDETÉS

A legjobb női főszereplő Szirtes Ági (Rozsdatemető 2.0 – Katona József Színház), a legjobb férfi főszereplő Horváth Lajos Ottó és Trill Zsolt (Caligula helytartója – Nemzeti Színház és Gyulai Várszínház), a legjobb női mellékszereplő Csákányi Eszter (Secondhand – Örkény Színház), a legjobb férfi mellékszereplő Erdei Gábor (Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél – Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház), a legjobb 30 év alatti női színész Mészáros Blanka (Jeanne d’Arc – Katona József Színház), a legjobb 30 év alatti férfi színész ifj. Vidnyánszky Attila (A diktátor – Vígszínház) lett.

Az utolsó POSZT? | Magyar Hang

A legjobb színházi zenéért Cári Tibor (10 – Radnóti Színház), a legjobb színpadi mozgásért és koreográfiáért Bóbis László (A diktátor – Vígszínház), a legjobb dramaturgi munkáért Gábor Sára (Secondhand – Örkény Színház), a legjobb jelmezért Giliga Ilka (Idióta – Debreceni Csokonai Színház), a legjobb díszletért Cziegler Balázs (Rozsdatemető 2.0 – Katona József Színház), a legjobb fénytervért Csontos Balázs (A diktátor – Vígszínház) részesült elismerésben.

A színészzsűri különdíját kapta Sodró Eliza (legjobb női alakítás, 10 – Radnóti Színház), Kiss Gergely Máté (legjobb férfi alakítás, Idióta – Csokonai Színház). A közönségzsűri különdíjában a 10 (Radnóti Színház), a Színházi Dolgozók Szakszervezetének Básti Lajos-díjában Mészáros Béla (Jeanne d’Arc, Rozsdatemető 2.0 – Katona József Színház) és Fazakas Júlia (Karenina, Anna – József Attila Színház) részesült. A Színházi Dramaturgok Céhének Vilmos-díját az idei Nyílt Fórum legjobb színművének, Oláh-Horváth Sára Életigen című darabjának ítélték oda.

A válogatók válogatásának válogatásáról – Avagy: mi és miért kerül a POSZT-ra? | Magyar Hang

Néhány érdekes adat a 19. pécsi találkozóról: a versenyprogramba 14 (7 nagyszínpadi és 7 kamaraszínházi) előadás jutott be a két válogató, Zalán Tibor József Attila-díjas író, dramaturg és Gulyás Gábor esztéta, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója döntése alapján. (Munkájukat Csikós Attila író, publicista, dramaturg és Mispál Attila Balázs-Béla díjas rendező segítette.) segítségével. A válogatók 51 regisztrált társulat összesen 301 előadását nézték meg egy év alatt, 2019 tavaszáig.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,084lájkolóTetszik
2,661követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Robban a „cigányplutónium” – Magyar Hang-ajánló

Bogdán László-interjú, a Borkai-botrány háttere, nádirtás és ingatlanbiznisz a Balatonnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Az ellenzék a pályán van

A mostani választás üzenete egyértelmű: a történelem Magyarországon sem ért véget, a Fidesz verhető, az Orbán-rendszer sebezhető.