HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Mezítlábas fe...

Mezítlábas fesztivál a villányi szőlőhegyek tövében

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Reisz Gábor filmrendező, a Jelenkor Kiadó és a Hagyományok Háza lesznek az idei Ördögkatlan Fesztivál díszvendégei, ami július 30-a és augusztus 3-a között várja a látogatókat a baranyai Kisharsányban, Nagyharsányban, Beremenden és Villánykövesden.

HIRDETÉS

Tíz éve, hogy Cseh Tamás nincs közöttünk, az énekes-dalszerző fontos szerepet játszott az Ördögkatlan Fesztivál 2008-as indulásában. „Tamás tíz évvel ezelőtt meghalt. De velünk van, mert az Ördögkatlan őrzi és képviseli, amit védnöke, Tamás is mindig: a szabadságot és a fiatalságot. Ha méltók szeretnénk lenni hozzá (és persze Törőcsik Marihoz, a társvédnökhöz), és igen, szeretnénk, akkor nincs más dolgunk: legalább öt napra nyerjük el / nyerjük vissza fiatalságunkat. Mert aki fiatal, az kíváncsi, az nyitott, az energiát ad és befogad, az repül és másokat is repít. És ez maga a szabadság” – fogalmazta meg Bérczes László, a fesztivál alapítója.

Természetesen az Ördögkatlanon ott lesznek Cseh Tamás barátai és szerzőtársai, Bereményi Géza és Másik János, megnyílik a Cseh Tamás Szoba is, ahol mindenki megidézheti a legendás énekeshez fűződő személyes emlékét.

Ahogy az lenni szokott, kiemelt figyelmet szentelnek a színházi előadásoknak: Hamvas Béla Karneváljából a k2 Színház készít hat-nyolcórás, „vándorlós” előadást, a Sztalker Csoport Shakespeare Vízkeresztjét dolgozza fel, Kodály Háry Jánosa pedig a Szolnoki Szimfonikusok Zenekar és a Nemzeti Filharmonikusok Kórusa közreműködésével elevenedik meg. Kovács Gerzson Péter a modern táncművészetet megújító Pina Bausch Szegfűk című darabjának egyik világhírű jelenetét, az Évszakok vándorlását dolgozza majd fel a közönség közreműködésével.

HIRDETÉS

Erős a zenei felhozatal is: visszatér Péterfy Bori, fellép a Quimby, a 30Y, Ripoff Raskolnikov, a Kiscsillag, a The Qualitons, a Besh o droM, Bősze Ádám zenei stand-uppal érkezik. A Hagyományok Háza Villánykövesd főterére, a Teleki Ligetben álló színpadra költözik, ahol mások mellett Szalóki Ági, Berecz András, Dés László, Halász Judit és a Budapest Klezmer Band is fellép.

„Pofátlan” irodalomtörténeti órával vár Háy János író, aki kortársainkká teszi a klasszikusokat, míg a Jelenkor Kiadó a kortárs magyar irodalom sokszínűségére hívja fel a figyelmet. Egy csokor saját és más kedvenc versből válogat majd Babiczky Tibor, Simon Márton és Szabó Imola Julianna, az Elavult nevű formációjával lép fel Peer Krisztián, Boldizsár Ildikó meseterápiát tart és Hamupipőke Facebook-profiljáról is mesél, Tompa Andrea Omerta című regényéből felolvasószínházi előadással készülnek a Kolozsvári Állami Magyar Színház művészei, Keresztesi József pedig bemutatja az Inverz Opheliát, legújabb kötetének verseit.

A fesztivál harmadik díszvendége Reisz Gábor filmrendező koncertet ad a VAN filmzenekarral, beszélgetésen vesz részt Veiszer Alindával, de láthatóak lesznek az eddigi alkotásai, a Nekem Budapest, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, illetve a Rossz versek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,196lájkolóTetszik
3,029követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Farkasszemet néztek a romák a Mi Hazánk demonstrációján résztvevőkkel – Videóval

A párt erődemonstrációján résztvevők Miskolcról Sályra akartak eljutni, amikor szembetalálták magukat több száz romával.

Riadó!