HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Elhunyt Ambru...

Elhunyt Ambrus Zoltán rockzenész

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Ötvenhárom éves korában meghalt az Irigy Hónaljmirigy örökös tagja, Ambrus Zoltán – tájékoztatott az együttes a Facebook-oldalán. A zenész hosszan tartó, súlyos betegség után távozott. A zenekar a család kérésére további információt nem kíván közölni.

Ambrus Zoltán 1966. május 19-én született Budapesten. A középiskolában műszerésznek tanult, majd először a Primula, a katonaság előtt pedig a Légió nevű zenekarban játszott. Később az Árkádok tagja is volt. Az 1990-es megalakulástól fogva tagja lett az Irigy Hónaljmirigy paródiazenekarnak, szerepelt az együttes műsoraiban, közreműködött a lemezeken is. Tizennégy éve, 2005-ben autóbalesetet szenvedett, agyi beszéd- és mozgásközpontja is megsérült, így felépülése hosszú ideig tartott.

Az Irigy Hónaljmirigyből 2010-ben kivált, aztán néhány évre az Alcohol rockzenekar gitárosa lett. Helló, Mister! néven saját csapata is volt. Mindkét korábbi együttesével megmaradt a jó viszony, tavaly szerepelt az Irigy Hónaljmiriggyel, és feltűnt az Alcohol klipjében is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,740lájkolóTetszik
3,491követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek