HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra A magyarok a ...

A magyarok a Tehetség Tengerét választják

HIRDETÉS

Feszes, izgalmas, meglepő, olvasmányos, letehetetlen könyv Egressy Zoltán Hold on című regénye. A mű az írói fantázia által megteremtett szélsőséges élethelyzetekbe repíti az olvasót. Tudományos, fantasztikus, a jövőben játszódik, első megközelítésre tehát sci-fi. Vagy mégsem? A történetben a szerelem a főszereplő, egyben a nem is olyan távoli jövő nyugtalanító prognózisa.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang július 5-i (2019/27.) számában, pénteken megjelent interjúból!

(…)

– Az ember a maga vermét ássa, mert a természeti katasztrófák és a követhetetlen időjárási anomáliák kezelése mellett keveset tesz a környezetében „mesterségesen szított zűrzavar és tomboló gyűlölet” ellen. Sok szó esik a 2050-ig Magyarországon eltelő harminc évről. Nem túl szívderítők a kilátások.
– A regény egy lehetséges forgatókönyvet vázol fel, ami, remélem, nem valósul meg. Az alap a jelen, ebből lehet kiindulni. A magyar történelem során ritkán volt ennyire megosztott a társadalom. Pedig béke van, nincs külső zsarnokság. Aki ezt a megosztást táplálja, fenntartja, esetleg még élvezi is, jóvátehetetlen bűnt követ el.

Trenkl báró hüvelykujja | Magyar Hang

Személyes szinten, kicsiben talán szembe lehet szállni vagy ki lehet bekkelni az ilyen időszakokat, de hát miféle plakátokat látnak a gyerekek, miféle nem létező őrületekkel riogatnak naiv embereket! Vannak globális problémák, a klímaügy például, de lokális bajok is, amelyek közvetlenül érintenek bennünket. Az autokrácia egyre nagyobb térnyerése, a sunyulás, a nemszólás veszélyei is szóba kerülnek a regényben. Viszont folyamatosan szorongva nem lehet élni. Az általam nagyon szeretett Black Mirror-sorozat vagy A szolgálólány meséje ugyancsak rémületes közeljövőt sejtet, egyelőre vigasztalhatjuk magunkat azzal, hogy ez csak film és irodalom. Hátha nem válik valósággá.

HIRDETÉS

(…)

A teljes interjú keresse a Magyar Hang július 5-én megjelent 2019/27. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/27. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,443lájkolóTetszik
2,551követőKövetés
17,200feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A gyűlöletkeltés időpocsékolás – Magyar Hang-ajánló

Interjú Csukás Istvánnal és Pálinkás Józseffel. Mennyit ér egy élet? Tiborc beszámolója az Electrolux nyíregyházi gyárából. Keresse a Magyar Hangot, mostantól plusz négy oldalon!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Tisztújítás az orvosi kamarában: Kincses Gyula lesz a kihívója Éger Istvánnak

Az egykori államtitkár, egészségügyi szakértő a szakorvosi bérért vállalná a MOK irányítását, elnöki ciklusa felénél pedig bizalmi szavazást kérne maga ellen.

Nagy magyar botanika