HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Most mindenki...

Most mindenki megírhatja, mit jelent neki a szabadság

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Szeptember végén Budapestre látogat a világirodalom a PesText fesztivál keretében, az esemény kapcsán nyílt irodalmi pályázatot hirdetnek Neked mit jelent a szabadság? címmel.

Ahogy arról már beszámoltunk, a 2019-ben induló PesText – Borders and Bridges Nemzetközi Irodalmi Fesztivál egyedülálló módon kívánja ráirányítani a figyelmet a világirodalomra és erősíteni a magyar irodalom nemzetközi kapcsolatait, olyan hírességeket felvonultatva, mint Terézia Mora író, műfordító; Tibor Fischer író; David Szalay író vagy épp a hálózatkutató Barabási Albert László. A Borders and Bridges szlogennek megfelelően a nemzetközi kitekintés fókuszába a visegrádi országok és a nem Magyarországon élő magyar származású alkotók kerülnek.

Szeptember végén Budapestre beszökik a világirodalom | Magyar Hang

A 2019-ben induló PesText Fesztivál egyedülálló módon kívánja ráirányítani a figyelmet a világirodalomra és erősíteni a magyar irodalom nemzetközi kapcsolatait. Éppen ennek apropóján idén szeptember 25. és 28. között olyan világirodalmi hírességeket hív Budapestre, mint Terézia Mora író, műfordító, Tibor Fischer író, David Szalay író vagy épp a hálózatkutató Barabási-Albert László.

Neked mit jelent a szabadság? címmel a fesztivál szervezői az eseményhez kapcsolódva nyílt, magyar nyelvű szépirodalmi pályázatot hirdetnek. Arra kíváncsiak, mit jelent ma a kortárs magyar szerzők számára a szabadság, ezért olyan, a szabadság témájához kötődő műveket várnak műfaji megkötés nélkül, melyek terjedelme nem haladja meg a 8000 leütést. A pályázaton minden magyar nyelven alkotó szerző részt vehet, a beérkezett alkotásokból fiatal írók választják ki a 11 legjobbat. A short listre került írások közül egy elnyeri az elismert szakemberekből álló zsűri fődíját, egy pedig közönségdíjat kap. A közönségdíjra bárki szavazhat majd a fesztivál Facebook-oldalán. Mindkét írás 200 ezer forint jutalomban részesül, és lefordítják angol, cseh, lengyel és szlovák nyelvre, valamint megjelenik a fesztivál zinjében is. A két győztes mű szerzőjét a szervezők meghívják a PesText fesztiválra.

Az írásokat a [email protected] várják „szabadon” jeligével, a beküldési határidő: 2019. 07.31.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,479követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek