HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Most mindenki...

Most mindenki megírhatja, mit jelent neki a szabadság

HIRDETÉS

Szeptember végén Budapestre látogat a világirodalom a PesText fesztivál keretében, az esemény kapcsán nyílt irodalmi pályázatot hirdetnek Neked mit jelent a szabadság? címmel.

HIRDETÉS

Ahogy arról már beszámoltunk, a 2019-ben induló PesText – Borders and Bridges Nemzetközi Irodalmi Fesztivál egyedülálló módon kívánja ráirányítani a figyelmet a világirodalomra és erősíteni a magyar irodalom nemzetközi kapcsolatait, olyan hírességeket felvonultatva, mint Terézia Mora író, műfordító; Tibor Fischer író; David Szalay író vagy épp a hálózatkutató Barabási Albert László. A Borders and Bridges szlogennek megfelelően a nemzetközi kitekintés fókuszába a visegrádi országok és a nem Magyarországon élő magyar származású alkotók kerülnek.

Szeptember végén Budapestre beszökik a világirodalom | Magyar Hang

A 2019-ben induló PesText Fesztivál egyedülálló módon kívánja ráirányítani a figyelmet a világirodalomra és erősíteni a magyar irodalom nemzetközi kapcsolatait. Éppen ennek apropóján idén szeptember 25. és 28. között olyan világirodalmi hírességeket hív Budapestre, mint Terézia Mora író, műfordító, Tibor Fischer író, David Szalay író vagy épp a hálózatkutató Barabási-Albert László.

Neked mit jelent a szabadság? címmel a fesztivál szervezői az eseményhez kapcsolódva nyílt, magyar nyelvű szépirodalmi pályázatot hirdetnek. Arra kíváncsiak, mit jelent ma a kortárs magyar szerzők számára a szabadság, ezért olyan, a szabadság témájához kötődő műveket várnak műfaji megkötés nélkül, melyek terjedelme nem haladja meg a 8000 leütést. A pályázaton minden magyar nyelven alkotó szerző részt vehet, a beérkezett alkotásokból fiatal írók választják ki a 11 legjobbat. A short listre került írások közül egy elnyeri az elismert szakemberekből álló zsűri fődíját, egy pedig közönségdíjat kap. A közönségdíjra bárki szavazhat majd a fesztivál Facebook-oldalán. Mindkét írás 200 ezer forint jutalomban részesül, és lefordítják angol, cseh, lengyel és szlovák nyelvre, valamint megjelenik a fesztivál zinjében is. A két győztes mű szerzőjét a szervezők meghívják a PesText fesztiválra.

Az írásokat a [email protected] várják „szabadon” jeligével, a beküldési határidő: 2019. 07.31.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,634lájkolóTetszik
2,793követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Egyenlő pályák

Egyetlen kapavágás sem történt még az atlétikai stadionnál, máris többmilliárdos kár ért mindenkit. A közömböseket éppúgy, mint a sportszerető közönséget és a keményen küzdő atlétákat.