HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Tóth Krisztin...

Tóth Krisztina: Lehet, hogy én voltam idealista

HIRDETÉS

Nagyon korán kialakulnak az árkok, sokszor a fiatalok is belenőnek a megosztottságba – többek között erről beszélt lapunknak Tóth Krisztina. Az író-költőt kérdeztük Fehér farkas című novelláskötetéről és a nőkkel szembeni elvárásokról is.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang július 12-i (2019/28.) számában, pénteken megjelent interjúból!

(…)

– A megosztottságok kevésbé voltak meg pályája elején?
– Akkor még szó sem volt arról a fajta hasadásról, ami mostanra ismét kialakult az irodalomban. Mi többnyire a rendszerváltás előtt ismerkedtünk meg egymással. Akkoriban a Kilencek közül sokan érezték úgy, hogy háttérbe vannak szorítva. Nem jutnak elég publikációs lehetőséghez, nincsenek a helyükön kezelve az irodalomban. Később aztán ez a helyzet megváltozott, mostanra pedig úgy érzem, nagyon sokan nem látják: miközben a régi sérelmekért próbálnak elégtételt venni, addig ők maguk okoztak, okoznak újabbakat. Újratermelődött valami, amiről azt gondoltam akkoriban, hogy már nem fog. Lehet, hogy én voltam idealista.

„Mi kezdettől fogva ’56 örököseinek tartottuk magunkat” | Magyar Hang

– Ez csak a régebbi generációknál van meg, vagy az újabbak is belépnek ezekbe a szekértáborokba?
– Szomorúan látom, hogy belenőnek. Igyekszem is arra biztatni a tanítványaimat, hogy próbáljanak ne ideológiák mentén olvasni, hanem inkább esztétikai alapú döntéseket hozni. Viszont úgy látom, nagyon korán kialakulnak az árkok. Kinyúl egy-egy kéz a szekértáborokból, és berántja az ifjú szerzőket, megveregetve a vállukat: „te nagyon tehetséges vagy, mostantól a mi emberünk leszel.” Nagyon nehéz helyzet, és nem látom, hogy a fiatalabb generációk meg tudnák ezt úszni.

HIRDETÉS

(…)

A teljes interjút keresse a Magyar Hang július 12-én megjelent számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/28. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,756lájkolóTetszik
2,383követőKövetés
16,701feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Elhallgatások és hazugságok – Magyar Hang-ajánló

Thuróczy Szabolcs-interjú. Lelepleződik „Tiborc”, a szalagmunkás riporter. Vannak anyák, akik maguk is árulják a drogot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Tiborcz István, a jótékony

A fiatal oligarcha cégének 34 millió forintos adományából vett műtüdő gépet a Semmelweis Egyetem gyermekklinikája.