HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Gary Lineker ...

Gary Lineker politikai színezetű posztjai miatt feladta pártatlanságát a BBC?

HIRDETÉS

Gary Lineker az angol labdarúgó válogatott egykori sztárcsatára, a ’90-es olaszországi világbajnokság négygólós állócsillaga jelenleg a brit közszolgálati adó, a BBC legjobban fizetett sztár szakkommentátora. Nem ő mondja be a híreket, minő meglepő, focit szakért, ezért évi 1,75 millió fontot kap a szorgos brit adófizetők pénzéből.

HIRDETÉS

Gary Lineker szeret posztolni a közösségi térben, elsősorban a Twittert részesíti előnyben. A Leicester City, a Barcelona és többek között a Tottenham egykori klasszisa pedig posztjaiban előszeretettel szeret gúnyolódni a brexit káros hatásain aggódókon.

A BBC-nek volt egy közösségi médiás irányelve, amely szerint a munkatársak nem nyilvánulhatnak meg részrehajlóan politikai (vagy politika szempontjából érzékeny) témákban. Nos, a brit bulvárlap, a Daily Mail beszámolója szerint úgy tűnik, Gary Lineker kedvéért feladta ezt a pártatlanságát az arra mindig patikamérlegen érzékeny brit közszolgálat. A BBC múlt héten adott ki új irányelvet, ebben pedig elkülönítették a hírműsorokban dolgozó kollégákat, akiknek továbbra sem szabad megnyilvánulnia politikai kérdésekben, helyesen, nem mondhatnak sarkos véleményt se pró, se kontra.

Nem úgy az alacsonyabb „rizikófaktorú” munkatársak, például a sportkommentátorok vagy tudományos, műszaki műsorok munkatársai, akikre ez a megnyilvánulási tilalom immár nem vonatkozik. Az új szabályokra reagálva Bill Cash konzervatív képviselő azzal vádolta meg a BBC-t, hogy sutba dobta a pártatlansági irányelvét Lineker miatt.

És ehhez mit szól maga az érintett? Egyelőre nem tudni. Ezzel kapcsolatban korábban is voltak azonban „gondok”, amire 2017-ben például nemes egyszerűséggel így reagált: „Szabadúszó vagyok, és arról a …-ról beszlek a Twitter-profilom, amiről csak akarok!”

HIRDETÉS

Ha pedig Lineker, érdemes megnézni, miket tudott fénykorában, itt egy összeállítás a legszebb góljairól.

Gary Lineker, Links [Best Goals]

“He loved the penalty area. Do you remember his sprint? He left behind all the defenders and went alone in front of the opposing goalkeeper and and scoring became an easy game for him.” (Hernan Crespo about Gary Lineker) Music: Lifelike – Nightwalk

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Balogh Roland
Balogh Roland
1980-ban született újságíró, a Magyar Hang alapító munkatársa, valamint a magyar zenekarokkal foglalkozó Ígéretes titánok blog alapító főszerkesztője. Korábban, 2008-tól tíz éven át a megszűnéséig a Magyar Nemzet újságírója, szerkesztője, nyolc évig a külpolitikai-, majd a kultúra rovat munkatársa. Érdeklődési témakörei: régészet, Kelet-Európa történelme, kiberbiztonság, csúcstechnológiai trendek és underground zene.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,107lájkolóTetszik
2,662követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Robban a „cigányplutónium” – Magyar Hang-ajánló

Bogdán László-interjú, a Borkai-botrány háttere, nádirtás és ingatlanbiznisz a Balatonnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Erdogan köszönetet mondott Orbánnak

Kétoldalú megbeszélést folytatott Orbán Viktor Recep Tayyip Erdogan török elnökkel Bakuban, ahová mindketten a Türk Tanács soron következő ülésére érkeztek.