Tarantino: A korhatáros Star Trek lehet az utolsó filmem

Tarantino: A korhatáros Star Trek lehet az utolsó filmem

Quentin Tarantino filmje, a Volt egyszer egy Hollywood most díj nélkül maradt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha a sokat emlegetett, korhatáros Star Trek-film összejön, az lesz az utolsó produkciója Quentin Tarantinónak – számolt be a rendező nyilatkozatáról a CinemaBlend. A Ponyvaregény és a Kutyaszorítóban alkotója már régóta beszélt arról, hogy a tizedik nagyjátékfilmje után visszavonulna, és ha leszámítjuk a másokkal közös munkákat (Sin City, Négy szoba, Grindhouse), a régóta tervbe vett sci-fi lehet ez a tizedik munka. A rendező most azt mondta: ha a Star Trek összejön, nem fog utána kibúvót keresni, és valóban háttérbe vonul.

Tarantino 2017-ben vázolta a Paramount Pictures-nek és J. J. Abrams producernek a terveit. A stúdió egyelőre még nem adott zöld utat a projektnek.

Az eddigi kilenc önálló filmből nyolc eredeti forgatókönyvből készült, tehát nem egy franchise részei voltak, mint majd a Star Trek lesz. A harmadikként elkészülő Jackie Brown volt még adaptáció, méghozzá egy Elmore Leonard-regény feldolgozása. Tarantino egyébként büszke rá, hogy a filmjei saját sztoriból készülnek. Emiatt is hangozhat furcsán, hogy egy olyan sci-fivel zárna, ami egy létező sorozat részeként készül majd el.

Tarantino visszatért a gyökereihez | Magyar Hang

A rendező kilencedik filmje, a Volt egyszer egy Hollywood nemrég a Cannes-i Filmfesztiválon volt versenyben. Bár a kritika keblére ölelte, végül díj nélkül kellett távoznia. Többen úgy értékelték, hogy ezzel a művel Tarantino visszatért a gyökereihez. A film világpremierje egyébként július 26-án lesz.