HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Lemondták a W...

Lemondták a Woodstock 50 jubileumi fesztivált

HIRDETÉS

Lemondták a Woodstock 50 jubileumi fesztivált – értesült az amerikai szórakoztatóipari lap, a Variety számos forrásból. Az MTI által is idézett hír szerint a jegyárusokat és részvényeseket arról értesítették szerda reggel, hogy a nehézségekkel küzdő fesztivált nem fogják megrendezni.

HIRDETÉS

Kedden derült ki, hogy Miley Cyrus lemondta fellépést, és így tett korábban számos más fellépő is, köztük Jay-Z, aki a zárókoncertet adta volna a híres woodstocki fesztivál 50. évfordulóján, augusztus 16. és 18 közötti rendezvényen. John Fogerty, aki negyedszázada a Creedence Clearwater Revival zenekar frontembereként vett részt Woodstockban, szintén nem vesz részt a fesztiválon.

A Woodstock 50 fesztivált a New York állambeli Watkins Glen International autóverseny pályán akarták eredetileg megrendezni, és a fél évszázaddal ezelőtti poprock történeti jelentőségű fesztiválra emlékező eseményre több mint 80 fellépő művészt hívtak meg, köztük Jay-Z-t, John Fogertyt és Miley Cyrust. Watkins Glennél azonban júniusban felmondták a szerződést a szervezőkkel.

A fesztiválnak a múlt héten új helyszínt találtak, a Maryland államban lévő Columbia amfiteátrumát. A szervezők ekkor közölték, dolgoznak azon, hogy a fellépő művészekkel egyetértésre jussanak a koncert helyszínének megváltoztatása miatt. „Ha a zenészek eljönnek, meg fogjuk tartani a rendezvényt” – mondta az egyik illetékes.

A jubileum fesztivál megrendezése már áprilisban megkérdőjeleződött, amikor egyik fő szponzoruk, a Dentsu japán cég egyik vállalata kivonult az eseményről arra hivatkozva, hogy az előkészületek megakadtak, és a szervezők nem tudják garantálni a közönség és a fellépők egészségét és biztonságát.

HIRDETÉS

Nem ez az első Woodstock jubileum, ami kínosra sikeredik. Az 1994-es huszonötödik évfordulóra szervezett esemény is kaotikus volt, miközben 164 ezer jegyet adtak, a helyszínen állítólag 550 ezren voltak végül, és a biztonsági szolgálat nem állt a hivatása magaslatán. Ennél sokkal botrányosabb lett a húsz éve rendezett Woodstock ’99. A harmincadik évfordulós fesztiválra mintegy 400 ezren látogattak el, de a rendezvény erőszakba torkollott, szexuális zaklatások, nemi erőszakok, csoportos fosztogatások és tüzek mételyezték.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,156lájkolóTetszik
2,688követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 60. – Üzenjük Karácsony Gergelynek: Ne!

Műsorvezető: Dévényi István. E heti vendégek: Tóth Richárd, a HVG újságírója és Katona Mariann, a Magyar Hang munkatársa.

A torontói gép