HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra A BKK szerint...

A BKK szerint valóban felújításra szorul a K-híd

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az idei Sziget fesztivál első napján, Ed Sheeran koncertje után szinte pánik tört ki, nem is csoda, hisz teltházzal indult a monstre zenei fesztivál, csak aznap este kilencvenötezer ember volt a Hajógyárin, ekkora embertömegnél pedig fokozattan ügyelni kell az átengedésre. ezért is lehetett csak szakaszosan elhagyni a területet. Nem is beszélve arról, hogy a hidat 1955-ös átadása óta nem újították fel.

A híd műszaki állapotával kapcsolatban ma közlemény adott ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) , melyből kiderül, hogy a híd tulajdonosa és kezelője Budapest Főváros Önkormányzata, a híd operatív kezelői, üzemeltetői feladatait pedig a Budapest Közút Zrt. látja el.

A BKK közlése szerint a híd valóban felújításra szorul, de a gyalogosforgalom szempontjából biztonságos. A társaság közlése szerint a Budapest Közút Zrt. a rendezvény ideje alatt is rendszeresen ellenőrzi a híd állapotát, a rajta egy időben tartózkodók számára vonatkozó előírás, korlátozás nincs, mivel a gyalogosokkal telített híd statikailag nem a legkedvezőtlenebb teherkombináció. A Sziget Fesztivál által generált jelentős gyalogosforgalom-növekedés miatt elvégezték a a szükséges járdakonzol vizsgálatot, melynek eredményeképpen a szükséges intézkedéseket a szervezők megtették a Budapest Közút Zrt. ellenőrzése mellett.

A pultokon keresztül menekültek a Sheeran-koncerten összegyűlt tömegből | Magyar Hang

Több embert húztak ki, aki elájult.

Mint a BKK közleményében hangsúlyozza, a Sziget fesztiváltól függetlenül már jóval korábban elkészíttették a felújítási terveket, az engedélyek meghosszabbítása jelenleg is zajlik. Közlésük szerint a híd állapotát folyamatosan ellenőrzik és a biztonságos közlekedés lebonyolításához szükséges beavatkozásokat elvégzik.

HIRDETÉS

A közlemény egyébként azt követően jött ki, hogy péntek reggel a Magyar Nemzetre keresztelt lapban az üggyel kapcsolatban egy főszerkesztői publicisztika jelent meg.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,601lájkolóTetszik
3,461követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Az orvosi kamara azt várja Kásleréktől, hogy vállalják döntéseik következményeit

A teljes orvostársadalom nevében visszautasítják a miniszter nyilatkozatát, melyben az orvosokra hárította az ágyak felszabadításáról hozott utasításának következményeit.