HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Takaró Mihály...

Takaró Mihály hivatalosan dolgozik a NAT hazafiasításán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára a szocialista Mesterházy Attila kérdésére válaszolva erősítette meg, hogy a szélsőjobboldali nézeteiről híres Takaró Mihály irodalomtörténész valóban szakértőként vesz részt az új Nemzeti alaptanterv elkészítésében közel ötven szakember mellett, méghozzá havi 480 ezer forintos fizetésért dolgozik a magyar nyelv és irodalom kerettantervet felügyelő bizottságban.

Korábban a Hvg.hu és a 24.hu írt arról, hogy az Emmi Takaró Mihályra bízta a Nemzeti alaptanterv „keresztény-nemzeti” kiigazítását. Akkor a tárca sajtóosztálya helyreigazítási kérelmet juttatott el a szerkesztőségekhez, arra hivatkozva, hogy a cikkben megjelölt Takaró Mihállyal nincs hatályos szerződésük, de nem cáfolták, hogy az irodalomtörténésznek köze van a feladathoz.

Korábban mi magunk is feltettük a kérdést, hogy kicsoda is Takaró Mihály? A válasz pár percnyi guglizás után meglehetősen zavarba ejtő. Egyrészt azt olvashatjuk: ő a lópokróc Horthy-rajongó, másrészt pedig, hogy ő a nemzet irodalomtanára. (És így tovább: szép nácibarát renoméja van a múltból, illetve több mint ezer előadáson tanította, tanítja nemzedékünk egyetemes magyarságát annak hatalmas irodalmi kincsei ismeretére…) Középút nincs.

Mi vezérli, mi motiválja Takaró Mihályt? | Magyar Hang

Kicsoda ő: lópokróc Horthy-rajongó vagy a nemzet irodalomtanára? Vagy egyik sem?

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,977lájkolóTetszik
3,651követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szülői Hang: Sok a kifogás az iskolaérettségi törvény ellen

A bíróságok nem vizsgálták érdemben a panaszokat, és a korábbi szakvélemények ellenére is iskolába kerülhetnek gyerekek.