HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Gordon Ramsay...

Gordon Ramsay új szerepkörben mutatkozik be

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A skót szakács kilépve a konyhai komfortzónából titkos völgyek, őserdők mélyén fellelhető ízek nyomába ered Perutól Új-Zélandig és Marokkótól Hawaii-ig, inkák, berberek, maorik étkeinek alapanyagait kutatja fel, ezért akár saját életét is képes kockára tenni. A sorozat az egy éve elhunyt Anthony Bourdain utazós műsorainak antropológiai megközelítésű koncepcióját követi, Ramsay a távoli tájak gasztronómiáján keresztül mutatja be a különböző kultúrák hagyományait. Bourdain intim és emberléptékű műsorával szemben a csatorna igazán drámaira hangolta az új sorozatot, amelyben Ramsay mintha Bear Grylls népszerű tévés kalandor nyomába lépne, sziklát mászik, lasszóval vadászik, a Mekong folyóban eresztőhálóval szerez halat, raftingol, Hawaiin mélytengeri szigonypuskás halászattal próbálkozik.

HIRDETÉS

Nemcsak az őslakosok, helyi mesterszakácsok is segítenek Ramsaynek elmélyülni az adott nép konyhaművészetében. A kíméletlenségéről és a nagypofájúságáról híres sztárszakács nem átallja a maga pőre valóságában láttatni, milyen úton kerül étel az asztalra. Ősi kultúrák tradicionális ízeit kutatja: Peruban gyorsan rohanó hegyi patakban keresi a leves hozzávalóit, Új-Zélandon a maorik halászó-vadászó-gyűjtögető életmódját szemléltetve ehető növényeket kutat fel, hogy azokkal tálalja a Monique Fiso séffel közösen elkészített kecskét, amelyet saját maga lőtt le.

Megmozdulása a sorozat amerikai bemutatóját követően rögtön óriási felháborodást keltett az állatvédők, a vegánok, vegetáriánusok körében, mondván, az állat legyilkolása nem egyéb, mint hatásvadász pusztítás.

A valódi okokra mintha senki nem lett volna kíváncsi: ezek a vadon élő állatok még a XVIII. században kerültek a szigetre, de azóta a túlszaporodásukkal fenyegetik az őshonos vegetációt, és felboríthatják az ökológiai egyensúlyt. Innen nézve pedig teljesen más megvilágításba kerül a kecske lelövése, ami abban a környezetben a szükséges rosszat jelenti. 

Alpaka, hernyó, tengerimalac – Ramsay megszokott konyhai ordítozása után nemcsak az akciójelenetekkel, de a bizarrabbnál bizarrabb fogásokkal is szeretné borzolni a kedélyeket, ráadásul ezeket a fogásokat saját megvilágításba is helyezi. Az Új utakon lenyűgöző felvételeken mutatja be ezeket a messzi országokat, valamivel közelebb visz az ott élő emberekhez is, de Ramsay mutatványait látva felvetődik a kérdés, kiről is szól ez a sorozat valójában: az inkákról, berberekről, maorikról vagy inkább egy bevállalós, exhibicionista séfről, aki most megmutatja az egész világnak, hogy mi mindenre képes még.

HIRDETÉS

A Gordon Ramsay: Új utakon című sorozat augusztus 11-étől vasárnaponként 22 órakor látható a National Geographic műsorán.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/32. számában jelent meg, 2019. január 18-án.

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 2019/32. Magyar Hangban? Itt megnézheti!


HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,703lájkolóTetszik
2,951követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Pénz semmiért

Orbán Viktor egyetlen olyan problémát nem jelölt meg maratoni tájékoztatóján, amelynek kezelésére ne lett volna meg minden eszköze az elmúlt tíz évben.