HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Gordon Ramsay...

Gordon Ramsay új szerepkörben mutatkozik be

HIRDETÉS

A skót szakács kilépve a konyhai komfortzónából titkos völgyek, őserdők mélyén fellelhető ízek nyomába ered Perutól Új-Zélandig és Marokkótól Hawaii-ig, inkák, berberek, maorik étkeinek alapanyagait kutatja fel, ezért akár saját életét is képes kockára tenni. A sorozat az egy éve elhunyt Anthony Bourdain utazós műsorainak antropológiai megközelítésű koncepcióját követi, Ramsay a távoli tájak gasztronómiáján keresztül mutatja be a különböző kultúrák hagyományait. Bourdain intim és emberléptékű műsorával szemben a csatorna igazán drámaira hangolta az új sorozatot, amelyben Ramsay mintha Bear Grylls népszerű tévés kalandor nyomába lépne, sziklát mászik, lasszóval vadászik, a Mekong folyóban eresztőhálóval szerez halat, raftingol, Hawaiin mélytengeri szigonypuskás halászattal próbálkozik.

HIRDETÉS

Nemcsak az őslakosok, helyi mesterszakácsok is segítenek Ramsaynek elmélyülni az adott nép konyhaművészetében. A kíméletlenségéről és a nagypofájúságáról híres sztárszakács nem átallja a maga pőre valóságában láttatni, milyen úton kerül étel az asztalra. Ősi kultúrák tradicionális ízeit kutatja: Peruban gyorsan rohanó hegyi patakban keresi a leves hozzávalóit, Új-Zélandon a maorik halászó-vadászó-gyűjtögető életmódját szemléltetve ehető növényeket kutat fel, hogy azokkal tálalja a Monique Fiso séffel közösen elkészített kecskét, amelyet saját maga lőtt le.

Megmozdulása a sorozat amerikai bemutatóját követően rögtön óriási felháborodást keltett az állatvédők, a vegánok, vegetáriánusok körében, mondván, az állat legyilkolása nem egyéb, mint hatásvadász pusztítás.

A valódi okokra mintha senki nem lett volna kíváncsi: ezek a vadon élő állatok még a XVIII. században kerültek a szigetre, de azóta a túlszaporodásukkal fenyegetik az őshonos vegetációt, és felboríthatják az ökológiai egyensúlyt. Innen nézve pedig teljesen más megvilágításba kerül a kecske lelövése, ami abban a környezetben a szükséges rosszat jelenti. 

Alpaka, hernyó, tengerimalac – Ramsay megszokott konyhai ordítozása után nemcsak az akciójelenetekkel, de a bizarrabbnál bizarrabb fogásokkal is szeretné borzolni a kedélyeket, ráadásul ezeket a fogásokat saját megvilágításba is helyezi. Az Új utakon lenyűgöző felvételeken mutatja be ezeket a messzi országokat, valamivel közelebb visz az ott élő emberekhez is, de Ramsay mutatványait látva felvetődik a kérdés, kiről is szól ez a sorozat valójában: az inkákról, berberekről, maorikról vagy inkább egy bevállalós, exhibicionista séfről, aki most megmutatja az egész világnak, hogy mi mindenre képes még.

A Gordon Ramsay: Új utakon című sorozat augusztus 11-étől vasárnaponként 22 órakor látható a National Geographic műsorán.

HIRDETÉS

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/32. számában jelent meg, 2019. január 18-án.

Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy miről olvashat még a 2019/32. Magyar Hangban? Itt megnézheti!


HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,443lájkolóTetszik
2,551követőKövetés
17,200feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A gyűlöletkeltés időpocsékolás – Magyar Hang-ajánló

Interjú Csukás Istvánnal és Pálinkás Józseffel. Mennyit ér egy élet? Tiborc beszámolója az Electrolux nyíregyházi gyárából. Keresse a Magyar Hangot, mostantól plusz négy oldalon!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek