HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra „Kíváncsi vag...

„Kíváncsi vagyok, hogy a politikusoknak van-e bármi fogalmuk a kereszténységről”

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Az eltéveszthetetlenül reszelős hangú Thuróczy Szabolcs Magyarország egyik legismertebb színésze, színházban, tévében és moziban ugyanúgy találkozhatunk vele, mint a Fradi meccsein.

HIRDETÉS

– Tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni – írta a Pesti Srácok publicistája a Coca-Cola-botrány kapcsán. Egyik legfontosabb szerepe Till Attila 2016-os filmje, a Tiszta szívvel kerekesszékes bérgyilkosa, Rupaszov volt. A forgatás során megtapasztalhatta a mozgáskorlátozott emberek helyzetét, változtatott a világlátásán a film?
– Méltatlan lenne a szánkra venni az újságírót és a szellemiséget, amit képvisel, ekkora ostobaságon csak mosolyogni lehet, beszéljünk inkább a filmről. A szerepre készülve sok időt töltöttem a Marczibányi téri rehabilitációs központban, ahol hihetetlen történetekkel szembesültem, és rengeteget tanultam a mozgássérült emberektől. Az életünk, bármilyen stabilnak is gondoljuk, pár másodperc alatt a feje tetejére állhat. Találkoztam egy családapával, aki egy építkezésen dolgozva zuhant le, a vállalkozó spórolni akart, szabálytalanul rögzítették a szerkezeteket, majd egy hónappal később a kórházban egy dobozos gyümölcslével igyekezett jóvátenni a hibáját. A férfi kerekesszékbe kényszerült, ikergyermekei tolják felváltva a Lövőház utcában fel-alá. De a filmben szereplő Fenyvesi Zoltán és Fekete Ádám is elképesztő figura, a forgatás során sokszor a teljesítőképességük határán mozogva dolgoztak, és legtöbbször nekem kellett kapaszkodnom, hogy tartani tudjam a tempót velük.

(…)

Borzasztóan bosszantja az a leegyszerűsítő populizmus, amelyben élünk, ezért talán túl sokat is foglalkozik a közélettel – mondja az interjúban Thuróczy Szabolcs, de a keresztény értékekről csak e-mailben értesített politikusok mellett a Pintér Béla Társulat helyzete, a foci, Pilinszky János és a Kádár-rendszer vámpírjai is szóba kerültek. De kiderül az is, hogy mit gondol Ferenc pápáról, hogy miért drukkol még mindig a Fradinak, és hogy miként vélekedik a színészről Bödőcs Tibor.

HIRDETÉS

Hetilapunkat megvásárolhatja csütörtök estig az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/33. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,602lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek