HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Renée Zellweg...

Renée Zellweger is érdeklődik Tóth Barnabás új filmje iránt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Menemsha Films megvásárolta Tóth Barnabás legújabb játékfilmjének jogait, így az Akik maradtak az Egyesült Államokban filmszínházaiban is látható lesz. A világpremiert a 46. Telluride Filmfesztiválon tartották, az esemény jelenleg is tart, míg Magyarországon a miskolci Cinefesten lesz látható először.

Jó kezekbe került ezzel a produkció, miután öt egymást követő évben is jelölték a Menemsha produkcióit a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. A Menemsha forgalmazta Török Ferenc filmjét, az 1945-öt is az Egyesült Államokban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A fesztiválon nagy sikere van a filmnek, Tóth Barnabás pedig részt is vehetett egy kerekasztal-beszélgetésen Edward Nortonnal és Philip Kaufmannal. Később pedig a rendező azt írta Facebook-oldalán: a teltházas vetítés vendéglistáján felbukkant Renée Zellweger neve is. Elmondása szerint sok ember maradt kinn, de lesz pótvetítés is. Az Akik maradtakról kritikát közölt már a Variety is.

Az F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című könyve alapján készült dráma gyártását a Médiatanács támogatta, és egy ideig úgy volt, hogy tévéfilmként fog debütálni. A premierje végül a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon lesz, szeptember 26-ától pedig a magyar mozik is műsorra tűzik. Az amerikai nagyvárosokban télen, az Oscar-kampány idején lesz majd látható.

HIRDETÉS
„Nem szeretem a semmitmondást, a köldöknézést, az üres pöffeszkedést” | Magyar Hang

Tóth Barnabást olyan rövidfilmjeiről ismerhetjük, mint Az elmenetel, a Van egy határ, az Újratervezés vagy a Susotázs, amit nemrég Vukováron díjaztak. Első nagyjátékfilmje a Rózsaszín sajt volt. Februárban interjúztunk vele, akkor az Akik maradtakról azt mondta: „A Férfiidők lányregénye című könyvből készült, és sokkal érzelmesebb, melegebb, emberibb történet lesz[mint a Van egy határ]. Abból a szempontból rám jellemző, hogy inkább szív-, mint agyfilm. Ugyanabban az évben játszódik viszont mindkettő, 1949-ben. De ennyi csak az átfedés.” A főszerepeket Hajduk Károly és Szőke Abigél alakítják.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,880lájkolóTetszik
3,603követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Orbán nem akármilyen szélkakas – Magyar Hang-ajánló

Interjú Fekete-Győr Andrással, Mérő Lászlóval, Mészáros Blankával és Sodró Elizával. A vőlegény és a négy árva gyerek. Keresse a friss lapot! Élet van benne!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek