HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Renée Zellweg...

Renée Zellweger is érdeklődik Tóth Barnabás új filmje iránt

HIRDETÉS

A Menemsha Films megvásárolta Tóth Barnabás legújabb játékfilmjének jogait, így az Akik maradtak az Egyesült Államokban filmszínházaiban is látható lesz. A világpremiert a 46. Telluride Filmfesztiválon tartották, az esemény jelenleg is tart, míg Magyarországon a miskolci Cinefesten lesz látható először.

HIRDETÉS

Jó kezekbe került ezzel a produkció, miután öt egymást követő évben is jelölték a Menemsha produkcióit a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. A Menemsha forgalmazta Török Ferenc filmjét, az 1945-öt is az Egyesült Államokban.

A fesztiválon nagy sikere van a filmnek, Tóth Barnabás pedig részt is vehetett egy kerekasztal-beszélgetésen Edward Nortonnal és Philip Kaufmannal. Később pedig a rendező azt írta Facebook-oldalán: a teltházas vetítés vendéglistáján felbukkant Renée Zellweger neve is. Elmondása szerint sok ember maradt kinn, de lesz pótvetítés is. Az Akik maradtakról kritikát közölt már a Variety is.

Az F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című könyve alapján készült dráma gyártását a Médiatanács támogatta, és egy ideig úgy volt, hogy tévéfilmként fog debütálni. A premierje végül a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon lesz, szeptember 26-ától pedig a magyar mozik is műsorra tűzik. Az amerikai nagyvárosokban télen, az Oscar-kampány idején lesz majd látható.

„Nem szeretem a semmitmondást, a köldöknézést, az üres pöffeszkedést” | Magyar Hang

Tóth Barnabást olyan rövidfilmjeiről ismerhetjük, mint Az elmenetel, a Van egy határ, az Újratervezés vagy a Susotázs, amit nemrég Vukováron díjaztak. Első nagyjátékfilmje a Rózsaszín sajt volt. Februárban interjúztunk vele, akkor az Akik maradtakról azt mondta: „A Férfiidők lányregénye című könyvből készült, és sokkal érzelmesebb, melegebb, emberibb történet lesz[mint a Van egy határ]. Abból a szempontból rám jellemző, hogy inkább szív-, mint agyfilm. Ugyanabban az évben játszódik viszont mindkettő, 1949-ben. De ennyi csak az átfedés.” A főszerepeket Hajduk Károly és Szőke Abigél alakítják.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,107lájkolóTetszik
2,843követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Havi 900 ezerért ad tanácsot Baranyi Krisztinának Ferencváros korábbi SZDSZ-es polgármestere

Szüksége van Gegesy Ferenc tapasztalatára, amíg nem érzi biztonságban magát – mondta el a kerület vezetője, Baranyi Krisztina.