HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Tóth Barnabás...

Tóth Barnabás filmjét nevezzük Oscarra

HIRDETÉS

A Telluride Filmfesztiválon debütáló, és hamarosan a miskolci Cinefesten látható Akik maradtak a magyar nevezés a jövő évi Oscarra. Az MTI-t a Magyar Nemzeti Filmalap tájékoztatta a döntésről, emlékeztetve rá, hogy az Amerikai Filmakadémia döntése nyomán a kategória már a nemzetközi, és nem az idegen nyelvű film elnevezést viseli magán. A Tóth Barnabás filmjének indításáról szóló szakmai testületben Fekete Ibolya rendező, Havas Ágnes Filmalap-vezérigazgató, Kálmán András forgalmazási szakember, Kovács András Bálint egyetemi oktató, valamint Kovács István, Török Ferenc és Sándor Pál filmrendező foglal helyet.

HIRDETÉS

A nevezett filmek közül a Filmakadémia tagjai választják ki január elején az öt jelölt játékfilmet. A listát január 13-án hozzák nyilvánosságra, az Oscar-gála pedig február 9-én lesz Los Angelesben.

Renée Zellweger is érdeklődik Tóth Barnabás új filmje iránt | Magyar Hang

Hétfőn már beszámoltunk róla, hogy a Telluride Filmfesztiválon nagy siker Tóth Barnabás filmje, amiről már a Variety is közölt kritikát. A film iránt érdeklődött Renée Zellweger is, egy kerekasztal-beszélgetésen pedig a rendező közösen szólalt fel Edward Nortonnal és Philip Kaufmannal.

Az Akik maradtak történelmi film lesz, elkészítését pedig a Médiatanács támogatta. Tóth Barnabással idén év elején interjúztunk, akkor beszélt a készülő produkcióról is. Olyan rövidfilmjei ismertek egyébként, mint a Susotázs, az Újratervezés, Az elmenetel és a Van egy határ.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,930lájkolóTetszik
2,830követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek