HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Weinstein ügy...

Weinstein ügyvédek segítségével akarta lejáratni áldozatát

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Korábban ismeretlen részletek kerültek nyilvánosságra azzal összefüggésben, milyen módszerekkel dolgozott Harvey Weinstein és stábja – írta a brit Independent. Jodi Kanto és Megan Twohey a New York Times újságírói, akik régóta kutatták, miként zaklathatott egy sor színésznőt büntetlenül a nagy hatalmú producer. She Said című kötetük szerint Harvey öccse, Bob Weinstein két évvel a botrány kirobbanása előtt levélben győzködte, hogy kérjen segítséget. Bob szerint testvére mindig csak a bűneit igyekezett kisebbíteni, illetve az áldozatait hibáztatni, ezzel pedig szégyent hozott a családra.

HIRDETÉS

A könyv szerint Harvey Weinstein megbízottjai folyamatosan igyekeztek lejáratni azokat, akik zaklatással vagy nemi erőszakkal vádolták a producert. Rose McGowan 1997-ben állt elő azzal, hogy a filmes megerőszakolta, ami után Weinstein a per helyett inkább százezer dolláros megállapodást kötött vele. Lisa Bloom és David Boies ügyvédek pedig egy hatpontos tervet írtak össze 2016 decemberében arra vonatkozólag, hogy miként rombolják le a színésznő megítélését.

„Felkészültnek érzem magam, hogy segítselek a világ Rose-aival szemben, miután annyit képviseltem már közülük” – írta Bloom. Jó ötletnek találták például, hogy egy olyan cikket futtassanak fel, ami egy teljesen szétesett személynek mutatja be a színésznőt. Úgy okoskodtak, hogy ha ezek után valaki rákeres majd Rose McGowanra, rögtön ez a cikk ugrik fel az elsők között. McGowan a történtek miatt követeli, hogy a két ügyvédet zárják ki a kamarából. Bloom egyébként hibának nevezte, hogy együtt dolgozott Weinsteinnel.

A színésznő a Variety-nek úgy nyilatkozott, hogy szerinte nem fog már Hollywoodban dolgozni, mert nem látja semmi értelmét, és nagyon fájdalmas ez számára. Magánemberként viszont rendkívül boldognak és kiegyensúlyozottnak érzi magát, ezt pedig nem tudják elvenni tőle.

HIRDETÉS

Ahogy a Variety cikkéből kiderül, a könyvben megszólal a Miramax egy asszisztense, Rowena Chiu is, aki évtizedekkel ezelőtt szintén Weinstein zaklató viselkedéséről számolt be. Az őt egy hotelszobában letámadó producer vele is megegyezett annak idején, titoktartási kötelezettséget íratva alá. Chiu-nak a történtek után volt egy öngyilkossági kísérlete is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,537lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.