HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Videóüzenetbe...

Videóüzenetben tiltakoznak a művészek a kormány tervei ellen

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Videóüzenetben tiltakozik a kormány színházakat érintő törvénytervezete ellen és hív demonstációra számos színész, rendező, többek között Pogány Judit, Gálffi László, Bálint András, Mácsai Pál, Ónodi Eszter és Pintér Béla.

HIRDETÉS

A művészek szerint megint a 70-es évek kultúrpolitikája köszön vissza a jogszabályból, ami súlyosan sérti a színházak művészi autonómiáját. „Ez szakmai és lelkiismereti kérdés, ami nem is elválasztható egymástól” – hangsúlyozza a felvételen Mácsai Pál.

A kormánypártok megszavazzák az új kultúrafinanszírozási törvényt | Magyar Hang

Nekimennek a kormányok a kultúrafinanszírozás jelenlegi formájának. Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a közösségi oldalán tette egyértelművé, hogy a kormánypárti frakciók meg fogják szavazni a kulturális finanszírozásról szóló törvénycsomagot. Mint fogalmazott, a „Gothár-féle zaklatószínházak követelik a pénzt a kormánytól, miközben nem engednek betekintést az ügyeikbe, és akár évekig is eltussolnak bűncselekményeket.

A színházi szakma prominensei A kultúra nemzeti alap című kisfilmmel a hétfő este 18 órára meghirdetett demonstrációra is igyekeznek felhívni a kultúra ügyei iránt érdeklődést mutatók figyelmét.

A Független Előadó-művészeti Szövetség pénteken indított petíciót a kulturális finanszírozásról szóló törvénycsomag ellen. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,686lájkolóTetszik
2,948követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

(Forrás: A The European Conservative kiadvány Facebook-oldala)

Miközben Brüsszelben összeül az Európai Néppárt közgyűlése, Orbán Viktor Rómában egy konzervatív konferencián szólal fel...

A magyar kormányfő mellett Matteo Salvini, Marion Maréchal és Giorgia Meloni lesznek a „húzónevek” az olasz fővárosban megrendezésre kerülő találkozón.

Hatalom