Etikai vizsgálat indul az Újszínházban a zaklatási vád miatt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatalos Facebook-oldalán reagált az Újszínház arra a hírre, hogy a hvg értesítése szerint Budapest Főváros Önkormányzata, a színház fenntartója pénteken azonnali tájékoztatást kért az Újszínháztól „egy, a színházban történt állítólagos szexuális visszaélésről”, ami 2016 elején történhetett.

Az Újszínház közleménye megerősíti, hogy történt ilyen megkeresés a fenntartó részéről, és azt közölték: a fenntartó képviselőjét szóban és írásban is tájékoztatták, hogy ilyenről nincs tudomásuk.

„Hivatalos bejelentés Színházunkhoz sem akkor, sem azóta nem érkezett. A sajtóban megjelent cikkek valóságtartalmát vitatjuk és visszautasítjuk. A bejelentő személye, valamint a bejelentés tartalma számunkra ismeretlen, mivel mi is a sajtóból értesültünk, hogy a fenntartó, valamint a Színházi Dolgozók Szakszervezete részére ilyen jellegű bejelentés történt. Mind a két intézménytől a mai napon tájékoztatást kértünk.” – közölte a színház.

Azt is írják: az Etikai bizottság a sajtóban megjelent vádak miatt vizsgálatot indít, erről hétfőn rendkívül társulati ülésen tájékoztatták a társulatot.

„A társulatot biztosítottuk, arról, hogy amennyiben bárki bejelentést tesz, minden erővel az esetleges áldozatok megvédésére fog törekedni a színház. Az Újszínház több szabályzattal is rendelkezik, mely lehetőséget biztosít az ilyen és ehhez hasonló ügyek bejelentésére, valamint kivizsgálására. Szeretnénk megkérni a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a színház intézményét és tartózkodjanak a további feltételezéseken alapuló sajtóhírek megjelentetésétől” – írta a teátrum.

Címkék: zaklatás, Újszínház