Vitray Tamás is színpadra lép a szegedi operabemutatón

Vitray Tamás is színpadra lép a szegedi operabemutatón

Vitray Tamás (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem mindennapi operabemutatóval készül az idei évadára a Szegedi Szabadtéri Játékok. Händel Agrippina című vígoperájában kommentátor szerepben Vitray Tamás is színpadra lép – írta a Hvg.hu.

Händel népszerű műve, az Agrippina a laza erkölcsű Rómába vezeti a nézőket, ahol Néró és anyja cselszövéseit láthatjuk a hatalmon lévő uralkodó ellen – mindezt humoros elemekkel fűszerezve.

Az operát Pányik Tamás állítja színpadra magyar nyelven, új fordításban. A cselekmény szálait mozgató, a hatalomhoz görcsösen ragaszkodó címszereplő Mester Viktória lesz, míg fiát Nérót, a leendő császárt, Hanczár György alakítja.

A hatalom közelébe elbűvölő szépségével jutó Poppea figuráját Gyüdi Eszter kelti életre. Ausztriától Romániáig már meghódította az operaközönséget Ludovik Kendi, aki ezúttal Pallante-ként tér vissza a Szabadtéri deszkáira.

A neves énekes gárda mellett a darabban egy különleges szereplőt is láthatnak a nézők, a kommentátor szerepében ugyanis Vitray Tamás, legendás újságíró látható majd.