Udvaros Dorottya: Nem ártana, ha a politikusok egy filmforgatás körülményei közé kerülnének

Udvaros Dorottya: Nem ártana, ha a politikusok egy filmforgatás körülményei közé kerülnének

Udvaros Dorottya (Fotó: Végh László / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ha valami nagyon nem tetszik egy színésznek, szólaljon csak meg nyugodtan. Bár megvan a véleményem, nyílt szereplést én nem vállalnék – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Udvaros Dorottya.

Hozzátette, neki megadatik az a lehetőség, hogy fölálljon egy deszkára és egy zseniális író szövegén keresztül véleményt formáljon.

„Nem olyan értelemben mint Bodó Viktor vagy Pintér Béla, akiket egyébként nagyon szeretek. Az én színházeszményem légiesebb, szeretem előadás közben azt érezni, mintha néhány centivel a föld felett járnék. Sokszor elgondolkozom viszont azon: talán nem ártana, ha a politikusok egy próbafolyamat, sőt egy filmforgatás körülményei közé kerülnének, ahol a legkülönfélébb emberek képesek egy célért, film esetében mondjuk napi három hasznos perc megszületéséért mindent félretenni, csak a feladatra koncentrálva a legjobbat hozni ki magukból. Talán eredményesebben, konstruktívabban tudnának viszonyulni az ország dolgaihoz is” – fogalmazott a Nemzeti Színház színésznője.

Mikor röhögött a közönség Csehovon? Miért expresszívebbek a románok? Hogyan rendez Alföldi és Vidnyánszky? Találkozott-e reménytelen helyzettel pályája során? Hogyan lett színésznő? Pályakezdő színésznőként mennyire érezte a Nemzeti Színházat gyakorlatilag kettészakító ellentéteket? Milyen volt a Katonában dolgozni és miért távozott onnan? Mivel hódították meg a világot? Kik a kedvenc rendezői? A válaszokat keresse a Magyar Hang február 21-én megjelent, 2020/8. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/8. számban? Itt megnézheti!