HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Molnár Pirosk...

Molnár Piroska: Ezt az évadot még végigcsinálom, utána abbahagyom

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Szomorú, ha egy színészt a politikai hovatartozása miatt szeretnek vagy utasítanak el, a szerepet nem lenne szabad összekeverni a magánemberrel – mondta a Magyar Hangnak Molnár Piroska. A színésznő élete első monodrámájában Brunhilde Pomselt, Goebbels egykori titkárnőjét játssza az Orlai Produkciós Iroda Egy német sors című előadásában. Ennek apropóján beszélgettünk vele a hatalom és a sodródó tömegek viszonyáról vagy épp a kritikus gondolkodásról.

Molnár Piroska nem csupán az egyik legismertebb magyar színésznő, számtalan felejthetetlen alakítással a háta mögött, ő egy valódi intézmény. Jelenléte a színpadon, vagy feltűnése a filmvásznon mindig új jelentéssel gazdagítja az alkotást. Jelenleg mindennap próbál, majd fellép, van, amikor kétszer is.

– Ezt az évadot még végigcsinálom, utána abbahagyom. Sokat járok majd színházba, de már csak nézőként – mondta lapunknak a színésznő annak kapcsán, hogyan bírja a tempót.

Molnár Piroska beszélt arról is, hogy az emberek minden korban féltik az egzisztenciájukat, rettegnek attól, hogy ha nem igazodnak a hatalomhoz, akkor bántódásuk esik. Így anélkül, hogy észrevennék, önkéntelenül is beállnak a sorba. – Később talán rádöbbennek, hogy mi történt velük, de abban a helyzetben képtelenek kívülről tekinteni saját magukra – fogalmazott.

HIRDETÉS

Felnyithatja-e a színház az emberek szemét? Csak a szórakoztatásra van igény, vagy vannak kritikusan gondolkodó nézők is? Van-e értelme a tüntetéseknek? Alföldi Róbert leváltása után miért nem maradt a Nemzeti Színházban annak ellenére, hogy Vidnyánszky Attila marasztalta? Miért disznóság, amit Máté Gáborral és a Katona József Színházzal csinál a kormány? Hogyan emlékszik vissza a legendás kaposvári évekre? Mit mondott a somogyi „vörös báró” egy korrupt politikusról szóló darab láttán? Mit jelentene, ha megszűnnének a független színházak? Miként tekint a díjaira, elismeréseire a Nemzet Színésze? És a következő évadtól miért csak nézőként jár majd színházba?

A válaszokat megtalálják a Magyar Hang legfrissebb, március 6-án megjelent 2020/10. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál! És hogy mit talál még a 2020/10. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,592lájkolóTetszik
3,460követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Az orvosi kamara azt várja Kásleréktől, hogy vállalják döntéseik következményeit

A teljes orvostársadalom nevében visszautasítják a miniszter nyilatkozatát, melyben az orvosokra hárította az ágyak felszabadításáról hozott utasításának következményeit.