Mozgalom indult a színházak, koncertszervezők megsegítésére

Mozgalom indult a színházak, koncertszervezők megsegítésére

Fotó: Unsplash/Javardh

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mivel a jegybevétel egy elég fontos lába az amúgy sem könnyű helyzetben lévő kultúriparnak, szeretném azzal támogatni a színházakat, szervezőket, művészeket, hogy nem váltom vissza a belépőimet. Ha lehetőségem adódik, elmegyek majd a későbbi pótelőadásra, vagy ha nem, egyszerűen lemondok az árukról. Ha megteheted, tegyél így te is! – ezzel a  Facebook-bejegyzéssel indította útjára Szántai Péter zenei menedzser a #neváltsvisszajegyet akciót, hogy így segítsen azokon a színházakon és koncertszervező cégeken, akik a szerdán kihirdetett veszélyhelyzet miatt ideiglenesen fel kell, hogy függesszék működésüket. 

A kezdeményezéshez rövid idő alatt rengetegen csatlakoztak, köztük Veiszer Alinda műsorvezető-újságíró is, aki a helyzet komolyságára figyelmeztet: „Én magam úgy gondolom, mi fogyasztók arányaiban jóval kevesebbet bukunk, ha benyeljük a megvásárolt jegy árát. Nyilvánvalóan nem a szánktól.vettük el a falatot. A színházaknak a jegyárbevétel a költségvetés harmada. A színészek meghatározott előadásszám után kapnak fizetést, és ha nincsenek nyitva, nincs előadás. Így aztán a híresen jól fizetett magyar színészek adott esetben nem kapnak fizetést, nem is lesz miből. Ugyanez a fellépő zenészeknél, az előadóművészeknél. Ha megtehetitek, támogassátok őket azzal, hogy nem váltotok vissza jegyet. Ha nem, nem. Ez csak egy lehetőség a közös vállalásra” – írta posztjában.