Jordán Tamás: Nem érdekel, hogy az engem nem szerető hatalom mit mond és mit gondol rólam

Jordán Tamás: Nem érdekel, hogy az engem nem szerető hatalom mit mond és mit gondol rólam

Jordán Tamás (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reménykedhetünk benne, hogy ez a rendkívüli helyzet pozitív energiákat szabadít fel, megújulást hoz – mondta a Magyar Hangnak adott interjúban Jordán Tamás. A szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatóját február végén választották a nemzet színészének, ez alkalomból kérdeztük eredetileg, a koronavírus-járvány azonban, ahogy nagyon sok mindent, a beszélgetés forgatókönyvét is felülírta. A színházak március közepén bezártak, Jordán Tamást az utolsó előadása előtt kérdeztük.

– Rengeteg az olyan művész, akinek ebben a mostani helyzetben semmilyen bevételi forrása nincs, mert nem alkalmazottak, nincsen havi fizetésük. De nemcsak anyagilag, erkölcsileg is nagyon rossz érzés ez a színészeknek. Számos okból le lehet mondani előadásokat, ez mindig fájdalmas, de a jelen helyzetben különösen – fogalmazott Jordán Tamás.

„Megvédjük a színházainkat, megvédjük a szabadságunkat" | Magyar Hang

Milyen tervei vannak arra az időszakra, amíg nem nyithatnak ki a színházak? Hogyan lehet átvészelni ezt az időszakot nemcsak színészként, de színházvezetőként is? Hogy élik meg a kollégák ezt a helyzetet? Mit jelent számára a nemzet színésze elismerés? Elégtételt jelentett a támadások után? Miért volt hasznos a 2017-es botrány a szombathelyi színház igazgatói kinevezése körül? Lehet eredménye az olyan tüntetéseknek, mint a decemberi? Miért támogatta Eszenyi Enikő pályázatát? Milyen hatással lehetnek a krízisek a színházi életre? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat a teljes interjúból!

Keresse a legfrissebb, 2020. március 20-án megjelent 12. lapszámunkban! Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál! És, hogy miről olvashat még a 12. számban? Itt megnézheti!