HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Jordán Tamás:...

Jordán Tamás: Nem érdekel, hogy az engem nem szerető hatalom mit mond és mit gondol rólam

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Reménykedhetünk benne, hogy ez a rendkívüli helyzet pozitív energiákat szabadít fel, megújulást hoz – mondta a Magyar Hangnak adott interjúban Jordán Tamás. A szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatóját február végén választották a nemzet színészének, ez alkalomból kérdeztük eredetileg, a koronavírus-járvány azonban, ahogy nagyon sok mindent, a beszélgetés forgatókönyvét is felülírta. A színházak március közepén bezártak, Jordán Tamást az utolsó előadása előtt kérdeztük.

– Rengeteg az olyan művész, akinek ebben a mostani helyzetben semmilyen bevételi forrása nincs, mert nem alkalmazottak, nincsen havi fizetésük. De nemcsak anyagilag, erkölcsileg is nagyon rossz érzés ez a színészeknek. Számos okból le lehet mondani előadásokat, ez mindig fájdalmas, de a jelen helyzetben különösen – fogalmazott Jordán Tamás.

„Megvédjük a színházainkat, megvédjük a szabadságunkat” | Magyar Hang

Milyen tervei vannak arra az időszakra, amíg nem nyithatnak ki a színházak? Hogyan lehet átvészelni ezt az időszakot nemcsak színészként, de színházvezetőként is? Hogy élik meg a kollégák ezt a helyzetet? Mit jelent számára a nemzet színésze elismerés? Elégtételt jelentett a támadások után? Miért volt hasznos a 2017-es botrány a szombathelyi színház igazgatói kinevezése körül? Lehet eredménye az olyan tüntetéseknek, mint a decemberi? Miért támogatta Eszenyi Enikő pályázatát? Milyen hatással lehetnek a krízisek a színházi életre? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat a teljes interjúból!

Keresse a legfrissebb, 2020. március 20-án megjelent 12. lapszámunkban! Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál! És, hogy miről olvashat még a 12. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,742lájkolóTetszik
3,487követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek