HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Kisgyerekes s...

Kisgyerekes szülőknek nyújtanak segítséget a karantén idejére

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Nagy kihívás elé állítja a szülőket a koronavírus-járvány miatt előállt helyzet, hisz kizárólag a négy fal közözz lefoglalni a kicsiket kreativitást igényel. De ez az átállás nem csak a szülők, hanem talán a gyerekek számára a legnehezebb, még akkor is, ha most éppen örülnek, hogy nem kell naponta iskolába, oviba járniuk. A Pagony kiadó szerzői különböző módon próbálnak segítséget nyújtani ahhoz, hogy minél felszabadultabb legyen ez az időszak a kisgyerekes családok számára.

Az biztos, hogy a picik energiáit a megszokott hétköznapokon is nehéz lekötni, de a mostani helyzetben még kreatívabbnak kell lenni ahhoz, hogy le tudjuk kötni őket. Nekik még nem nagyon tudjuk elmagyarázni, hogy miért nem lehet most játszótérre menni, vagy hogy miért nem mehetnek át a nagyihoz. A Pagony kiadó vezetősége és szerzői, illusztrátorai különféle módokon nyújtanak ehhez segítséget. A kiadó YouTube-csatornáján rengeteg mese, DIY-ötlet, felolvasás található, ráadásul a Pagony mesecsatorna reklámmentes, így a gyerekek biztonságban leülhetnek a képernyő elé.

Mit olvasnak most az írók? – Olvasnivalók koronavírus idejére II. rész | Magyar Hang

Dániel András, a kuflik író-rajzolója is saját YouTube-csatornát indított, ahol rendszeresen mesél, Agócs Írisz, sokak kedvenc illusztrátora különleges fázisrajzolós rajztanfolyamot indított a Facebookon, ahol a hozzászólások döntik el, hogy másnap mit tanuljanak rajzolni a gyerekek. Írisz megmutatja, hogyan lehet négyzetből mackót, fáradt krumpliból lajhárt, virsliből pedig tacskót rajzolni pár lépésben.

Pásztohy Panka egy mesét írt arról, hogyan és mit tegyünk most, a vírus terjedése idején, egy olyan mesét, amely a gyerekek nyelvén beszél furcsa körülményeinkről. Vadadi Adrienn rendszeresen jelentkezik olyan ötletekkel, amelyek segítenek az ovis közösségi játékokat az otthonba is becsempészni, míg Szentendrei Judit minden nap a frissen megjelent könyvéből, a Mézes cukrászdából olvas fel.

HIRDETÉS
Jelenetkép a Bitódalok című előadásból (Forrás: Budapest Bábszínház)

Mindeközben a Budapest Bábszínház talált lehetőséget arra, hogy ne hagyja a legkisebbeket bábélmények nélkül. A színház YouTube-csatornáján március 21-én indítják el sorozatukat a Bábszínházi Világnap alkalmából. Itt délelőtt tizenegy órakor Jeli Viktória és Tasnádi István: Rozi az égen című előadását tekinthetik meg a nézőink, melyet 2010-ben mutatott be a Budapest Bábszínház Tengely Gábor rendezésében.

De nem csak a gyerekeket várják képernyő elé, hanem a felnőtteket is, hiszen a színházuk szlogenje: a báb nem korosztály, hanem műfaj. Ennek jegyében este héttől Christian Morgenstern: Bitódalok című előadást adják le. A német költő nonszensz verseire komponált darabot épp tíz éve mutatták be, mely a Budapest Bábszínház újkori történetének emblematikus produkciója lett. Veres András rendezése ma is hivatkozási alap, a kortárs felnőttbábszínház egyik első fecskéje.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,646lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek