HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Könyvesház Ők esélyesek ...

Ők esélyesek a Libri irodalmi díjra

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A 2019-ben megjelent, és a díj követelményeinek megfelelő 179 műből idén már 180 neves közéleti személyiség szavazata alapján alakult ki a tízes lista, amire a zsűri és a közönség is szavazhat. A Libri irodalmi díj nevezési kritériumainak 2019-ben összesen 179 könyv felelt meg, a lista 51 kiadó könyveiből állt össze.

Idén februárban 180 neves közéleti személyiség voksolt kedvenc könyveire, amelyeknek jó szívvel adná át idén a Libri irodalmi díjakat. Lapunk munkatársa, Ficsor Benedek mellett többek között olyan neves közéleti személyiségek voksoltak első körben mint Arató László, Bárdos András, Benyó Rita, Bíró Zoltán, Bozóki András, Bősze Ádám, Divinyi Réka, Enyedi Ildikó, Eszéki Erzsébet, Fáy Miklóst, Forgách András, Földényi F. Lászlót, Jónás Vera, Kepes András, Király Júlia, Juhász Anna, Sándor Pál, Tóth Szántó Krisztin, Urfi Péter, Veiszer Alinda, Vojnich Erzsébet és Zacher Gábor.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A végső listára Babarczy Eszter A mérgezett nő, Barnás Ferenc Életünk végéig, Bodor Ádám Sehol, Darvasi László Magyar sellő, Grecsó Krisztán Vera, Láng Zsolt Bolyai, Nádasdy Ádám Jól láthatóan lógok itt, Péterfy Gergely A golyó, amely megölte Puskint, Tóth Krisztina Fehér farkas, valamint Závada Pál Hajó a ködben című könyve került fel.

Ebből listából választja ki az öttagú szakmai zsűri és a közönség azt a két alkotást, amelyek megkapják Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat.

HIRDETÉS

A szakmai zsűri idei tagjai: Bálint András Kossuth-díjas színész, Beck Zoltán, a 30Y énekes-gitárosa, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, Fullajtár Andrea Jászai Mari-díjas színész, Károlyi Csaba irodalomkritikus, az Élet és Irodalom főszerkesztő-helyettese és Szilágyi Zsófia irodalomtörténész.

A közönség május közepéig szavazhat a Libri weboldalán. A szavazók között 100 darab ajándék könyvcsomagot sorsolnak ki a szervezők, a könyvcsomagok a Libri irodalmi díjak 10 döntős könyvéből állnak össze.

A Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat májusban adják át.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,908lájkolóTetszik
3,625követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Bagossy cáfolja Vidnyánszkyt

A Nemzeti Színház igazgatója azt sugallta, mintha a közelmúltban az intézmény átalakításáról kettesben titkos háttértárgyalásokat folytattak volna.