HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Könyvesház Házhoz mennek...

Házhoz mennek a könyvtári könyvek

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A kicsiket mesékkel szórakoztatják a könyvtárosok, míg az otthon maradt felnőttek könyvtári podcastok között válogathatnak az Országos Széchényi Könyvtár Könyvtári Intézete által létrehozott könyvtárak.hu oldalon.

Ezek között megtalálni az országos és az adott településre vonatkozó koronavírussal kapcsolatos rendelkezéseket és a megbetegedés megelőzésére szolgáló tanácsokat. De az ismeretek szélesítésére is van lehetőség a könyvtárak e-learning felületein. A Magyar Elektronikus Könyvtárból egyaránt letölthetők szakirodalmi művek, hangoskönyvek, kötelező olvasmányok és szépirodalmi alkotások is.

De személyes kapcsolat nélkül is van lehetőség a könyvtáros segítségét igénybe venni, a könyvtárosokat Skype-on keresztül lehet kérdezni, akik a munkához, tanuláshoz és oktatáshoz szükséges online forrásanyagokhoz összeállított adatbázis-ajánlókkal segítik gördülékenyebbé tenni ezt az időszakot. Ráadásul a Könyvtári Figyelő, a Könyv, Könyvtár és Könyvtáros folyóiratokhoz az Országos Széchényi Könyvtár és a Könyvtári Intézet a járvány ideje alatt teljes körű elektronikus hozzáférést biztosít, de elérhetők a könyvtárak digitalizálási tevékenységének egy része, illetve virtuális kiállítások is.

A bibliotékák továbbra is folyamatos könyvajánlóval jelentkeznek, az e-mailen kért dokumentumokat (könyveket, DVD-ket, CD-ket) pedig előre összekészítik, hogy az olvasónak már csak át kelljen venni azokat.

HIRDETÉS

A könyvtárak pontos szolgáltatásairól interaktív térkép segítségével tájékozódhatnak a könyvtárak.hu oldalon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,572lájkolóTetszik
3,459követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek