HIRDETÉS
HIRDETÉS

Házhoz mennek a könyvtári könyvek

Szerző: | 2020. március 28., 22:25 | Könyvesház, Kultúra

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A kicsiket mesékkel szórakoztatják a könyvtárosok, míg az otthon maradt felnőttek könyvtári podcastok között válogathatnak az Országos Széchényi Könyvtár Könyvtári Intézete által létrehozott könyvtárak.hu oldalon.

Ezek között megtalálni az országos és az adott településre vonatkozó koronavírussal kapcsolatos rendelkezéseket és a megbetegedés megelőzésére szolgáló tanácsokat. De az ismeretek szélesítésére is van lehetőség a könyvtárak e-learning felületein. A Magyar Elektronikus Könyvtárból egyaránt letölthetők szakirodalmi művek, hangoskönyvek, kötelező olvasmányok és szépirodalmi alkotások is.

De személyes kapcsolat nélkül is van lehetőség a könyvtáros segítségét igénybe venni, a könyvtárosokat Skype-on keresztül lehet kérdezni, akik a munkához, tanuláshoz és oktatáshoz szükséges online forrásanyagokhoz összeállított adatbázis-ajánlókkal segítik gördülékenyebbé tenni ezt az időszakot. Ráadásul a Könyvtári Figyelő, a Könyv, Könyvtár és Könyvtáros folyóiratokhoz az Országos Széchényi Könyvtár és a Könyvtári Intézet a járvány ideje alatt teljes körű elektronikus hozzáférést biztosít, de elérhetők a könyvtárak digitalizálási tevékenységének egy része, illetve virtuális kiállítások is.

A bibliotékák továbbra is folyamatos könyvajánlóval jelentkeznek, az e-mailen kért dokumentumokat (könyveket, DVD-ket, CD-ket) pedig előre összekészítik, hogy az olvasónak már csak át kelljen venni azokat.

A könyvtárak pontos szolgáltatásairól interaktív térkép segítségével tájékozódhatnak a könyvtárak.hu oldalon.

Címkék: bibliotéka, koronavírus-járvány, Országos Széchényi Könyvtár, otthoni karantén


HIRDETÉS
Kis Magyarország Dubajban

Kis Magyarország Dubajban

Sorra módosítja a koronavírus-járvány miatt a jövő évre halasztott dubaji világkiállítás magyar pavilonjára vonatkozó szerződéseit a megvalósításért felelős Expo 2020 Nonprofit Kft.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest