HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Trianonról sz...

Trianonról szóló zeneművet is vár a Petőfi Irodalmi Múzeum a járvány miatti támogatásért cserébe

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A 40/2020 (III.11.) Korm. rendelettel Magyarországon kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel, a Petőfi Irodalmi Múzeum „Köszönjük, Magyarország!” címmel pályázatot hirdet írók, költők, dramaturgok és zeneszerzők számára. A pandémia miatt nem adottak a könyves rendezvények, az író-olvasó találkozók és egyéb fellépések feltételei. A pályázat lehetőséget kíván teremteni alkotóink egzisztenciális helyzetének javítására, valamint arra, hogy a veszélyhelyzet elmúltával aktív szereplői maradhassanak a kulturális életnek és bemutathassák új műveiket Kárpát-medence-szerte – olvasható a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) honlapján.

A zeneművészek számára kiírt pályázat feltétele, hogy a művésznek a támogatás fejében a támogatottnak a trianoni évfordulóra reflektáló zeneművet kell komponálnia – vette észre az Index.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A pályázaton 18. életévüket betöltött írók, költők, dramaturgok és zeneszerzők vehetnek részt. „Előnyben részesülnek azok, akik munkaviszony hiányában nem rendelkeznek rendszeres jövedelemmel; a gyesen, gyeden lévő alkotók; a legalább két gyermeket nevelő művészek”.

A rendelkezésre álló keretösszeg bruttó 50 millió forint, amiből az írók, költők 30 milliót, a dramaturgok 10 millió forint, zeneszerzők pedig 10 milliót igényelhetnek. Írók, költők és dramaturgok személyenként legfeljebb 150 ezer forintot kaphatnak, a zeneszerzőknél 300 ezer a felső határ.

HIRDETÉS

Az idén nem lesz klasszikus fesztiválszezon, akár 442 milliárd is kieshet | Magyar Hang

Jelen állás szerint augusztus 15-ig minden nagyobb esemény, így a Sziget is elmarad. Van, ahol még bíznak a késő nyárban, a kora őszben.

A könnyűzenei előadók számára is elérhető egy pályázat. Ezen „a könnyűzene bármely stílusában (ide nem értve: jazz, népzene, komolyzene) tevékenykedő, elsősorban a hivatásos előadóművészet területén dolgozó, 18. életévüket betöltött magyar állampolgár” részt vehet, aki „a meghirdetett veszélyhelyzetben egy produkció tagjaként, vagy önálló produkció okán nem rendelkeznek rendszeres jövedelemmel”. Erre összesen bruttó 100 millió forintot fordít a PIM.

Az Index cikkében emlékeztet rá, hogy zenei témájú pályázatokat általában nem irodalmi profilú intézmények hirdetnek meg, a PIM főigazgatója Demeter Szilárd azonban egyre nagyobb, az irodalmon messze túlnyúló területet igyekszik elfoglalni a hazai kulturális életben.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,953lájkolóTetszik
3,640követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Egymilliós bírságot kapott Hadházy Ákos

Az adatvédelmi hatóság büntette az európai ügyészség melletti aláírásgyűjtéssel összefüggésben.