HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Könyvfieszta ...

Könyvfieszta szeptemberben – Veszélyeztetett szakmák

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Tudom, hogy sok író nehéz helyzetbe került, de nem gondolom, hogy a leginkább sújtott helyzet a miénk. Meg találékony is az íróember, hiszen legtöbben közülünk nem az irodalomból élnek, van „civil” munkájuk – mondta lapunknak Lackfi János.

(…)

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Reprezentatív felmérést végezni képtelenség – írással nagyon sokan foglalkoznak, az élethelyzetek mind egyediek –, ám az valóban feltételezhető, hogy a válságot leginkább nem a szerzők sínylik meg, hanem a piac többi szereplője: a terjesztőcégek és a terjesztőcégektől rendkívüli mértékben függő kiadók.

(…)

HIRDETÉS

– Válságban valamennyi piaci szereplő – legyen az kiadó, kereskedő vagy épp a tápláléklánc alján szereplő nyomda – jobban megmutathatja, mire képes egy még inkább kompetitív, nagy fokú rugalmasságot és egyúttal fegyelmezettséget megkívánó helyzetben. Ezért én nem piactisztulást várok a válságtól, hanem azt, hogy mindenki a munkájának megfelelő helyére kerüljön – mondta Halmos Ádám, a több könyvkiadót magában foglaló, a „nagyok” egyikének számító Libri Kiadói Csoport egyik vezetője.

(…)

Ami a terjesztőket illeti, a legnagyobb honi szereplő, a Libri–Bookline megkeresésünkre közölte: március közepéig a cég forgalma meghaladta a tavalyit, áprilisban azonban nagyjából a felére csökkent. A vidéki boltok fokozatos újranyitásától lassú növekedést várnak, de nem gondolják, hogy idén bármelyik hónapban el tudják majd érni a tavalyi szintet. Online forgalmuk közben hozzávetőleg a másfélszeresére nőtt. Kérdés, hányan lesznek azok, akik csak átmenetileg „vedlettek át” online vásárlóvá.

HIRDETÉS

Hogyan is néz ki hazánkban a terjesztőcégek és a kiadók sajátos helyzete? Kiket sújt leginkább a válság? Miként látja a most a helyzetet a közepesek közé sorolható Pagony Kiadó vezetője? Mint mond a „nagyokat” képviselő Libri? Milyen segítséget ad most a Petőfi Irodalmi Múzeum? A válaszokat és a teljes írást elolvashatják a Magyar Hang május 15-én megjelent 2020/20. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 20. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,975lájkolóTetszik
3,648követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Belefáradt: Szűcs Tamás lemond a PDSZ éléről

Az érdekképviseleti vezető azt írta, a rengeteg munka felőröli azokat, akik tenni akarnak, akik munkájukat, energiájukat ölik abba az ügybe, amiben hisznek.