Banksy új alkotásával kiállt a George Floyd megölése miatt kitört tüntetések mellett

Banksy új alkotásával kiállt a George Floyd megölése miatt kitört tüntetések mellett

A Banksy Unauthorized kiállítás megnyitója Brüsszelben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Banksy legfrissebb alkotásával kifejezte a támogatását a Black Lives Matter mozgalom mellett. - írja a 24.hu. Az Instagramra posztolt kép kapcsán az ismert kortárs képzőművész arról írt, eleinte úgy volt a dologgal, hogy inkább befogja a száját, és figyel azokra a feketékre, akik az őket érő elnyomásról beszélnek, ám aztán rájött, hogy nem ez a helyes hozzáállás.

Ez nem az ő problémájuk, hanem az enyém. A színes bőrű embereket cserben hagyta a rendszer. A fehér rendszer. Mintha egy felettük lévő csőtörés miatt elázna egy földszinti lakás: az elromlott rendszer megnehezíti az életüket, de nem az ő dolguk megjavítani, nem is tudják megjavítani, mert senki nem engedi be őket az emeleti lakásba. Ez egy fehér probléma. És ha a fehér emberek nem javítják meg, valaki fel fog jönni az emeletre, és berúgja az ajtót.

– írta a kép alá, amely egy emlékül meggyújtott gyertyát ábrázol, mely lángra lobbantja az amerikai zászlót. Az Államokban napok óta tartanak a tiltakozások a rendőri intézkedés során meggyilkolt George Floyd halála, és a rendszerszintű rasszizmus miatt, amire sokadik hasonló halálesetként rávilágított.

Címkék: Banksy, George Floyd