HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Visszalátogat...

Visszalátogatnak Romániába a külföldre eladott gyerekek – Lukács Csaba díjnyertes dokumentumfilmje

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Tízezrével adták örökbe külföldre a gyerekeket Romániából a kilencvenes évek elején. Többségük nem volt árva, csak a kórházban „felejtette” őket szülés után az édesanyjuk.

Másokat szó szerint eladtak száz márkáért, színes tévéért a szegény sorban élő, sokgyermekes, jellemzően roma családokból. Amerikából, Nyugat-Európából érkeztek az örökbefogadó szülők, akik nem tagadták el a múltat az új családtag előtt. Ezek a gyerekek azóta felnőttek, és most sokan közülük keresik a vér szerinti szüleiket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Róluk készített dokumentumfilmet munkatársunk, Lukács Csaba, és ez a film most a Magyar Hang Youtube-csatornáján teljes egészében megtekinthető. A Gyökérkeresők – ezredvégi emberkereskedelem című alkotás pénteken megnyerte a szombathelyi 7. Savaria Filmszemlét.

Lukács Csaba cikksorozata:

HIRDETÉS
A gyerekként örökbe adott Mary Pennsylvaniából tért vissza a Lakatos családhoz
Vásár a szállodában: több tízezer gyereket vettek meg Romániából
Lopott fotókkal adták-vették a romániai gyerekeket | Magyar Hang

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,973lájkolóTetszik
3,648követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek