HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Bagossy cáfol...

Bagossy cáfolja Vidnyánszkyt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója, a kormányközeli Magyar Teátrumi Társaság elnöke néhány napja arról nyilatkozott, hogy „nemrégiben találkozott” Bagossy László rendezővel a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) intézetvezetőjével, aki „maga is elismerte az intézmény zártságát”.

Bagossy – aki ősszel indult az SZFE rektorválasztásán, de alulmaradt Upor Lászlóval szemben – most nyilatkozatban cáfolja Vidnyánszky állítását, amely véleménye szerint azt sugallja, mintha a közelmúltban az intézmény átalakításáról kettesben titkos háttértárgyalásokat folytattak volna. „Találkozónk másfél évvel ezelőtt történt, és nem a mostani botrány, hanem egy másik, a TAO megszüntetésének botránya volt az ok. Az eszmecsere nem négyszemközt zajlott: jelen volt az SZFE kancellárja és Kéri Kitty, a Kaposvári Egyetem intézetvezetője is – írja Bagossy László. – Szerettem volna, ha közös stratégiát képviselünk annak érdekében, hogy egyetemi játszóhelyeink, mint az Ódry Színpad, részesüljenek a kieső TAO-pénzek kompenzálására létrehozott pénzügyi alapból. Tárgyalásunknak nem volt eredménye, az SZFE egyetlen fillér kompenzációt sem kapott, pályázatainkat az EMMI egytől-egyig elutasította.”

Az elmúlt napokban Vidnyánszky Attila arról is többször véleményt nyilvánított a sajtóban, hogy a megválasztott, ám ki nem nevezett rektor, Upor László pályázatát maradinak, Bagossyét pedig progresszívnek tartja. Bagossy László válaszában hangsúlyozza, hogy a dolgozatokról természetesen bárki véleményt formálhat, hiszen azokat nyilvánossá tették. A közlemény a következőkkel zárul: „Vidnyánszky Attila megállapításainak igazságát is mérlegre teheti bárki, aki veszi hozzá a fáradságot. A magam részéről ezeket a megállapításokat tendenciózusnak, manipulatívnak és leegyszerűsítőnek találom, azokkal nem értek egyet, a rektorválasztás eredményének megkérdőjelezését visszautasítom.”

Kovács Patrícia: Inkább a sírba vinném a titkomat

Péntek délelőtt megszavazta az Országgyűlés a Színház- és Filmművészeti Egyetem alapítványi fenntartásba kerülését, ennek értelmében szeptember 1-től vagyonának kezelője a minisztérium helyett az erre a célra létrehozott Színház- és Filmművészetért Alapítvány lesz. Mindeközben az Országház előtt az intézmény diákjai, művészek közös énekléssel tiltakoztak a döntés ellen.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,735lájkolóTetszik
3,783követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Jourová: Brüsszel az év végéig reflektálhat a veszélyhelyzet idején hozott kormányzati intézkedésekre

Szél Bernadett levelére válaszolt az Európai Bizottság alelnöke. A Bizottság aggódik a rémhírek terjesztésével kapcsolatos új rendelkezések miatt.