HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Szikora Róber...

Szikora Róbert: Orbán nem egy felcsúti jampi

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Szikora Róbert nemrég meghitt videóban köszöntötte a miniszterelnököt, sokak helyeslését és talán ugyanolyan sokak döbbenetét is kiváltva. Interjúnkban korántsem csak a miniszterelnök tiszteletéről beszélgettünk vele, szóba került a Szentlélek szándéka, a kvázban halászgató Sátán, a tetszhalott egyház, a zenei élet beszervezett „Júdáskái”, Árpád-házi Szent Erzsébet és természetesen a csikidam is.

Miért kellene zavarni egy ilyen elfoglalt embert, személyes kis telefonokkal? Egyébként is, azt köszöntök fel és úgy, akit és ahogy akarok. (…) A polgárpukkasztás sosem állt tőlem távol, bár most egyáltalán nem ez volt a célom. Tisztelem Orbán Viktort, a születésnapi köszöntéssel ezt szerettem volna kifejezni – mondta lapunknak adott interjúban Szikora Róbert.

A legendás Hungária és az R-GO együttes zenésze sosem rejtette véka alá közéleti kérdésekkel és a politikai erőkkel kapcsolatos véleményét. Most arról is kérdeztük, mivel vívta ki a kormányfő a tiszteletét, illetve hogy hogyan viszonyult hozzá, amikor még a Fidesz szélsőségesen liberális és egyházellenes időszakát élte.

Színes társaságban készülnek a katolikus világeseményre | Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot! Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ( PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! Színes társaság gyűlt össze az esztergomi Szent Adalbert Központban szerda este, hogy beindítsa az „Esztergomi beszélgetések” című eseménysorozatot, mely az idén Magyarországon megrendezésre kerülő világesemény, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik felvezető rendezvénysorozata.

Szikora Róbert az utóbbi időben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nagyköveteként is sokat szerepel a médiában. Ennek kapcsán arról kérdeztük, miként viszonyul az olyan, a katolikus egyházat is belülről feszítő kérdésekhez, mint a migráció, amelyben eltérő állásponton van Ferenc pápa és több magyarországi egyházi tisztségviselő is. – Nem lehetünk érzéketlenek a személyes tragédiák, a kiszolgáltatottság iránt. De Jézus azt is mondta, „legyetek hát okosak és éberek”. Nem helyezhetjük figyelmen kívül azokat a kulturális különbségeket sem, amelyek a mi keresztényi hagyományokra épülő kultúránkat veszélyeztetik – fogalmazott. Kérdésünkre kifejtette azon meggyőződését is, hogy a Sátán a XX. században legalább kétszer „mart belénk”, a történelmi tragédiák pedig sokaknak megingatták a hitét, ezért van bajban indentitásunk.

Miben hasonlít Orbán Viktor Sinkovics Imrére, Petőfi Sándorra és Mindszenty bíborosra? Hogyan fér össze a rock and roll-élet a napi templomba járással? Mit tanulhatunk a fekete-afrikaiaktól? Mi köze Csepregi Évának és németországi menedzserüknek ahhoz, hogy a Hungária a nyolcvanas évek elejére kitört az addigi mellőzöttségből? Miről szólhattak a róluk készülő jelentések? Zavarja-e, hogy az R-GO mostanra önmaga nosztalgia zenekara lett? Miért ír rockoperát Szent Erzsébetről?

A válaszokat keresse a Magyar Hang legfrissebb, július 3-án megjelent 2020/27. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 27. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,735lájkolóTetszik
3,783követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Jourová: Brüsszel az év végéig reflektálhat a veszélyhelyzet idején hozott kormányzati intézkedésekre

Szél Bernadett levelére válaszolt az Európai Bizottság alelnöke. A Bizottság aggódik a rémhírek terjesztésével kapcsolatos új rendelkezések miatt.