Szikora Róbert: Orbán nem egy felcsúti jampi

Szikora Róbert: Orbán nem egy felcsúti jampi

Szikora Róbert (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szikora Róbert nemrég meghitt videóban köszöntötte a miniszterelnököt, sokak helyeslését és talán ugyanolyan sokak döbbenetét is kiváltva. Interjúnkban korántsem csak a miniszterelnök tiszteletéről beszélgettünk vele, szóba került a Szentlélek szándéka, a kvázban halászgató Sátán, a tetszhalott egyház, a zenei élet beszervezett „Júdáskái”, Árpád-házi Szent Erzsébet és természetesen a csikidam is.

Miért kellene zavarni egy ilyen elfoglalt embert, személyes kis telefonokkal? Egyébként is, azt köszöntök fel és úgy, akit és ahogy akarok. (...) A polgárpukkasztás sosem állt tőlem távol, bár most egyáltalán nem ez volt a célom. Tisztelem Orbán Viktort, a születésnapi köszöntéssel ezt szerettem volna kifejezni – mondta lapunknak adott interjúban Szikora Róbert.

A legendás Hungária és az R-GO együttes zenésze sosem rejtette véka alá közéleti kérdésekkel és a politikai erőkkel kapcsolatos véleményét. Most arról is kérdeztük, mivel vívta ki a kormányfő a tiszteletét, illetve hogy hogyan viszonyult hozzá, amikor még a Fidesz szélsőségesen liberális és egyházellenes időszakát élte.

Színes társaságban készülnek a katolikus világeseményre | Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot! Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ( PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! Színes társaság gyűlt össze az esztergomi Szent Adalbert Központban szerda este, hogy beindítsa az „Esztergomi beszélgetések" című eseménysorozatot, mely az idén Magyarországon megrendezésre kerülő világesemény, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik felvezető rendezvénysorozata.

Szikora Róbert az utóbbi időben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nagyköveteként is sokat szerepel a médiában. Ennek kapcsán arról kérdeztük, miként viszonyul az olyan, a katolikus egyházat is belülről feszítő kérdésekhez, mint a migráció, amelyben eltérő állásponton van Ferenc pápa és több magyarországi egyházi tisztségviselő is. – Nem lehetünk érzéketlenek a személyes tragédiák, a kiszolgáltatottság iránt. De Jézus azt is mondta, „legyetek hát okosak és éberek”. Nem helyezhetjük figyelmen kívül azokat a kulturális különbségeket sem, amelyek a mi keresztényi hagyományokra épülő kultúránkat veszélyeztetik – fogalmazott. Kérdésünkre kifejtette azon meggyőződését is, hogy a Sátán a XX. században legalább kétszer „mart belénk”, a történelmi tragédiák pedig sokaknak megingatták a hitét, ezért van bajban indentitásunk.

Miben hasonlít Orbán Viktor Sinkovics Imrére, Petőfi Sándorra és Mindszenty bíborosra? Hogyan fér össze a rock and roll-élet a napi templomba járással? Mit tanulhatunk a fekete-afrikaiaktól? Mi köze Csepregi Évának és németországi menedzserüknek ahhoz, hogy a Hungária a nyolcvanas évek elejére kitört az addigi mellőzöttségből? Miről szólhattak a róluk készülő jelentések? Zavarja-e, hogy az R-GO mostanra önmaga nosztalgia zenekara lett? Miért ír rockoperát Szent Erzsébetről?

A válaszokat keresse a Magyar Hang legfrissebb, július 3-án megjelent 2020/27. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 27. számban? Itt megnézheti!

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.