HIRDETÉS

Szvoren Edina és Krusovszky Dénes lettek a Libri irodalmi díj nyertesei

HIRDETÉS

Szvoren Edina Verseim című, a Magvetőnél tavaly kiadott novelláskötete nyerte a Libri 2019-es irodalmi díját – jelentettek be szerda este a Budapest Music Centerben rendezett díjátadó ünnepségen.

HIRDETÉS

A tavaly megjelent, magyar szerzők által írt, magyarul kiadott szép- és tényirodalmi művek közül 43 kiadó 154 könyve került fel idén a díjért versengők hosszú listájára. Ezekről szavazott 140, a kulturális szférában jártas közéleti személyiség, így alakult ki a tíz döntős. A tavasz folyamán aztán a közönség és a szakmai zsűri is kiválasztotta kedvencét közülük. A közönségdíjat Krusovszky Dénes Akik már nem leszünk sosem című könyve kapta.

A hétköznapok költőisége: Szvoren Edina új novelláskötetéről | Magyar Hang

A három évvel ezelőtt alapított díj a cég olvasásnépszerűsítő programjának részeként jött létre, azzal a céllal, hogy minden évben felhívják a figyelmet az olvasás fontosságára és a kortárs magyar irodalom legjobb teljesítményeire. A győztesek két-két millió forintos pénzjutalmat, valamint 30-30 millió forint értékű médiatámogatást kapnak.

Mindkét díjazott könyv szerzője átvehet egy-egy L-alakú szobrot is.

Szvoren Edina Verseim című novelláskötete
Szvoren Edina Verseim című novelláskötete
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,582lájkolóTetszik
2,780követőKövetés
18,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mintha eltompulna az ország – Magyar Hang-ajánló

Frei Tamás-, Veres Pál-, Eörsi László- és Bodzsár Márk-interjú. Ki Mészáros Lőrinc csendes társa? Milyen egy 26 éves polgármester? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ab ávó

Latinos nemzet voltunk, szerettük kiforgatni, szándékosan rosszul fordítani az antik eredetű mondásokat.