HIRDETÉS

Szvoren Edina és Krusovszky Dénes lettek a Libri irodalmi díj nyertesei

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Szvoren Edina Verseim című, a Magvetőnél tavaly kiadott novelláskötete nyerte a Libri 2019-es irodalmi díját – jelentettek be szerda este a Budapest Music Centerben rendezett díjátadó ünnepségen.

A tavaly megjelent, magyar szerzők által írt, magyarul kiadott szép- és tényirodalmi művek közül 43 kiadó 154 könyve került fel idén a díjért versengők hosszú listájára. Ezekről szavazott 140, a kulturális szférában jártas közéleti személyiség, így alakult ki a tíz döntős. A tavasz folyamán aztán a közönség és a szakmai zsűri is kiválasztotta kedvencét közülük. A közönségdíjat Krusovszky Dénes Akik már nem leszünk sosem című könyve kapta.

A hétköznapok költőisége: Szvoren Edina új novelláskötetéről | Magyar Hang

A három évvel ezelőtt alapított díj a cég olvasásnépszerűsítő programjának részeként jött létre, azzal a céllal, hogy minden évben felhívják a figyelmet az olvasás fontosságára és a kortárs magyar irodalom legjobb teljesítményeire. A győztesek két-két millió forintos pénzjutalmat, valamint 30-30 millió forint értékű médiatámogatást kapnak.

Mindkét díjazott könyv szerzője átvehet egy-egy L-alakú szobrot is.

HIRDETÉS
Szvoren Edina Verseim című novelláskötete
Szvoren Edina Verseim című novelláskötete
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,687lájkolóTetszik
3,469követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek