HIRDETÉS

Szvoren Edina és Krusovszky Dénes lettek a Libri irodalmi díj nyertesei

HIRDETÉS

Szvoren Edina Verseim című, a Magvetőnél tavaly kiadott novelláskötete nyerte a Libri 2019-es irodalmi díját – jelentettek be szerda este a Budapest Music Centerben rendezett díjátadó ünnepségen.

HIRDETÉS

A tavaly megjelent, magyar szerzők által írt, magyarul kiadott szép- és tényirodalmi művek közül 43 kiadó 154 könyve került fel idén a díjért versengők hosszú listájára. Ezekről szavazott 140, a kulturális szférában jártas közéleti személyiség, így alakult ki a tíz döntős. A tavasz folyamán aztán a közönség és a szakmai zsűri is kiválasztotta kedvencét közülük. A közönségdíjat Krusovszky Dénes Akik már nem leszünk sosem című könyve kapta.

A hétköznapok költőisége: Szvoren Edina új novelláskötetéről | Magyar Hang

A három évvel ezelőtt alapított díj a cég olvasásnépszerűsítő programjának részeként jött létre, azzal a céllal, hogy minden évben felhívják a figyelmet az olvasás fontosságára és a kortárs magyar irodalom legjobb teljesítményeire. A győztesek két-két millió forintos pénzjutalmat, valamint 30-30 millió forint értékű médiatámogatást kapnak.

Mindkét díjazott könyv szerzője átvehet egy-egy L-alakú szobrot is.

Szvoren Edina Verseim című novelláskötete
Szvoren Edina Verseim című novelláskötete
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,477lájkolóTetszik
2,297követőKövetés
16,223feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Van, ahol már nem csak álom az „energiacella”

Először tesztelték élesben az amerikai haderő új drónelhárító fegyverrendszerét. Ezzel „lőtték le” az iráni pilóta nélküli repülőgépet.

Civiliáda