HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Könyvesház A százéves ke...

A százéves kertész

HIRDETÉS

Bálint György és Bánó András közös könyve, a Bálint gazda, a százéves kertész című életrajzi kötet augusztus végén kerül a könyvesboltokba. Első bemutatója és dedikálása szeptember 7-én, 10.30-kor lesz a budapesti Pozsonyi Pikniken. A július 28-án születésnapját ünneplő Bálint Györgyöt a könyv egy részletével köszöntjük.

HIRDETÉS

Hazajutni, hazajutni

A második világháborús megpróbáltatásokról a hazatérés után (…) Számomra még mindig rejtély, hogy miért nem beszéltek soha ezekről a dolgokról az emberek, még a jó barátok sem. Én sem mondtam semmit a borzalmakról. Se az első feleségemnek, Annának, se később a másodiknak, Editnek.

Nincs erre magyarázat, talán csak a szégyenérzet. Szégyenérzet amiatt, hogy egy józan, egészséges, munkaképes embert mások nem tekintettek embernek. Tényleg szégyelltünk erről beszélni.

(…)

HIRDETÉS

A teljes könyvrészletet keresse a Magyar Hang július 26-án megjelent 2019/30. számában!

A Bálint Györggyel készült idei interjúnkat itt tudja elolvasni!

Bálint György: Egy szívhez szóló levéllel kaptam díszpolgári címet a néptől | Magyar Hang

Zsákutca volt, rossz döntést hoztam a politikai szerepvállalással. Az idén százéves Bálint gazda ma is kertészeti tanácsokat ad, elnéptelenedett falvak felélesztésében vesz részt, és előadásokat tart. Interjú.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/30. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,951lájkolóTetszik
2,835követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kiteljesedés

Nagyon úgy tűnik, a haladás azt jelenti, minél inkább megyünk előre az időben, annál nagyobb hülyeségeket – vagy galádságokat – lehet állítani és elhinni egy füst alatt.