HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Könyvesház Hogyan válasz...

Hogyan választották meg Trumpot valójában?

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Nem mindennapi dokumentumot ismertettek Donald Trumppal 2017. január 6-án az Egyesült Államok Hírszerző Közösségének vezetői. Az ügynökségek által készített anyag arra jutott, hogy az orosz kormány rejtett befolyásolási kampányt folytatott az ő elnökké választása érdekében. Miután Trump végighallgatta a jelentést, a Nemzeti Hírszerzés, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA), valamint a Nemzetbiztonsági Ügynökség igazgatói elhagyták az irodáját, James Comey, a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) igazgatója egy másik dokumentumot is bemutatott Trumpnak. A dokumentum egy korábbi brit kém jelentései alapján készült, a bennük szereplő állítások alapján Trump és kampánya tevőlegesen együttműködött Moszkvával.

HIRDETÉS

A jelentésben továbbá az állt, hogy az orosz hírszerzés kompromittáló anyagokat gyűjtött Trumpról, köztük egy olyan felvételt, amelyen az üzletember prostituáltakkal keveredik kényes akcióba egy moszkvai hotelszobában. Comey azt mondta, az FBI nem azért adta át neki ezeket az információkat, mert hinne bennük. A nyomozóiroda tulajdonképpen egyik szenzációhajhász értesülést sem erősítette meg, emellett az igazgató jelezte azt is, Trump nem áll vizsgálat alatt. Viszont az anyag már a médiában lappangott és bármikor publikussá válhatott. Az igazgató távozása után ideges volt, majd egyszer csak összeállt a kép benne: zsarolják őt. Comey neki üzent. Van róla valamijük.

Ezzel vette kezdetét az a több éves vizsgálat, amely azt hivatott kideríteni, milyen szerepet játszott Oroszország abban, hogy végül Donald Trumpot választották meg az Egyesült Államok 45. elnökének. Ez mutatja be Michael Isikoff és David Corn nemrég magyarul is megjelent Orosz rulett című könyvében, amelyben nemzetközi intrikák, kiberkémkedés és szuperhatalmi vetélkedések szálai fonódnak össze. A csúcstechnológiás kémkedések és politikai küzdelmek sokaságát elmesélő történet hátterében Trump különös kapcsolata húzódik Oroszországgal, saját belső tanácsadóival, valamint Oroszország elnökével, Vlagyimir Putyinnal.

A szerzőpáros nyilvánosságra hozza ennek a botránynak a részleteit, emellett választ próbál adni arra a kérdésre is, hogyan avatkozhatott be egy külföldi kormányzat az Egyesült Államok politikai rendszerébe, és szerezhetett jelentős befolyást Washingtonban. A könyv így bizonyosan olvasmány mindazoknak, akik tudni akarják, mi is zajlik valójában a politikai színfalak mögött, amikor igazán nagy a tét.

HIRDETÉS

Michael Isikoff – David Corn: Orosz Rulett, fordította: Stemler Miklós, Alexandra Kiadó, Pécs, 2018. 4500 forint

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,708lájkolóTetszik
2,952követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Az elvtelenségbe tartó járaton nincs végállomás”

Egyesülhet az LMP és a Párbeszéd? Megkérdeztük, mit szólna ehhez a zöldpárt három korábbi társelnöke, Szél Bernadett, Schiffer András és Hadházy Ákos.

Pénz semmiért