A Gorillaztól a ShyGysig a Sziget második napján

A Gorillaztól a ShyGysig a Sziget második napján

Fotó: Zimon András

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az év legkínosabb „haknija” után beindult az idei Sziget. Fotógalériával egybekötött beszámoló a fesztivál első két napjáról.

Közel 70 ezren buliztak a Sziget első napján, sokak örömét Kendrick Lamar haknija vágta haza – a saját audiorendszerük meghibásodása miatt – a rapper fellépése bő 40 percet csúszott. A produkció színvonalát pedig inkább ne feszegessük. Az elkeseredettségre természetesen a továbbiakban semmi ok nem volt, hiszen sorra érkeztek a főleg „B” kategóriás sztárok a nagyszínpadra.

A második napon már az egykor szebb napokat látott Damon Albarn virtuális zenekara, a Gorillaz és a multiinstrumentalista producer-dj-zenész, Bonobo mozgatta meg a fiatalokat.

[gallery type="slideshow" link="file" size="full" ids="4667,4668,4669,4670,4671,4672,4673,4674,4675,4676,4677,4678,4679,4680,4666,4665,4664,4663"]

A csütörtököt a Nagyszínpad ezúttal a Nagy-Szín-Pad! 2018 győztes zenekarával, az Apey & The Pea-vel kezdte, akiknek az agytépő zúzdájukat a belga Oscar and The Wolf downtempo jellegű, elektronikus, melankolikus búgása követte. A zenekar a szegény ember Hurtsje is lehetne, de nem lett, ugyanis ahhoz nem volt elég tökös sajnos. Majd jött a két hónapja (!) a Parkban koncertet adó Bonobo, aki bandájával és Migration című, új nagylemezével ültette le az estét. Az eklektikus, néhol bátor, de ütemeiben viszonylag lassú dalok nem mozgatták meg a közönséget. A nem túl izgalmas koncert után érkezett az este fő fénypontja a világ leghírhedtebb virtuális zenekara, a Gorillaz. A rajzolt figurák ötletgazdája, Damon Albarn pályafutását anno a Blur-ben kezdte, amivel nagyjából egy évtizedig fenn is tudtak maradni a britpop zenekarok tengerén. A hullámok csillapodása után bele is kezdett a Gorillazba, amivel sikerült is összehoznia egy-két közepes slágert, amit azóta is futtat kisebb-nagyobb fesztiválokon a brit fenegyerek.

A Nagyszínpad mellett az A38 sátort és a Világzenei színpadot is kiemelném. Előbbiben a Cigarettes After Sex és a WhoMadeWho adott egy-egy érdekes, szórakoztató koncertet. A Világzene Színpadon pedig a Kistehén, a Meszecsinka és a Ladánybene27, valamint az idén 25 éves Anima Sound System csapott a húrokba és a billentyűkbe.

Nagyon érdekes színtér a Szigeten a Karaván Sátor, ami egy interaktív tér, koncertekkel, a fellépőkhöz kötődő dokumentum- és játékfilm vetítésekkel, kulináris bemutatókkal és szakmai találkozásokkal. A sátor vendégei olyan együttesek, énekesek, akik egy-egy országon belül egy etnikai kisebbséghez tartoznak, mégis megtartották saját, jellegzetes kultúrájukat. De a nap kedvence nálam személy szerint a Park Színpad Tribute Bandjei, ahol tegnap épp a Hollywood Rose adott egy jó hangulatú koncertet, ami után ellátogattunk még a Retro Sátor; ShyGys (!) koncertjére is. Összességében remek napot zártunk, s a java csak most következik...

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.