HIRDETÉS
Kezdőlap Kultúra Kritika A Gorillaztól...

A Gorillaztól a ShyGys-ig a Sziget második napján

HIRDETÉS

Az év legkínosabb „haknija” után beindult az idei Sziget. Fotógalériával egybekötött beszámoló a fesztivál első két napjáról.

HIRDETÉS

Közel 70 ezren buliztak a Sziget első napján, sokak örömét Kendrick Lamar haknija vágta haza – a saját audiorendszerük meghibásodása miatt – a rapper fellépése bő 40 percet csúszott. A produkció színvonalát pedig inkább ne feszegessük. Az elkeseredettségre természetesen a továbbiakban semmi ok nem volt, hiszen sorra érkeztek a főleg „B”-kategóriás sztárok a nagyszínpadra.

A második napon már az egykor szebb napokat látott Damon Albarn virtuális zenekara, a Gorillaz és a multiinstrumentalista producer-dj-zenész, Bonobo mozgatta meg a fiatalokat.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

HIRDETÉS

A csütörtököt a Nagyszínpad ezúttal a Nagy-Szín-Pad! 2018 győztes zenekarával, az Apey & The Pea-vel kezdte, akiknek az agytépő zúzdájukat a belga Oscar and The Wolf downtempo jellegű, elektronikus, melankolikus búgása követte. A zenekar a szegény ember Hurts-je is lehetne, de nem lett, ugyanis ahhoz nem volt elég tökös sajnos. Majd jött a két hónapja (!) a Parkban koncertet adó Bonobo, aki bandájával és Migration című, új nagylemezével ültette le az estét. Az eklektikus, néhol bátor, de ütemeiben viszonylag lassú dalok nem mozgatták meg a közönséget. A nem túl izgalmas koncert után érkezett az este fő fénypontja a világ leghírhedtebb virtuális zenekara, a Gorillaz. A rajzolt figurák ötletgazdája, Damon Albarn pályafutását anno a Blur-ben kezdte, amivel nagyjából egy évtizedig fenn is tudtak maradni a britpop zenekarok tengerén. A hullámok csillapodása után bele is kezdett a Gorillazba, amivel sikerült is összehoznia egy-két közepes slágert, amit azóta is futtat kisebb-nagyobb fesztiválokon a brit fenegyerek.

A Nagyszínpad mellett az A38 sátort és a Világzenei színpadot is kiemelném. Előbbiben a Cigarettes After Sex és a WhoMadeWho adott egy-egy érdekes, szórakoztató koncertet. A Világzene Színpadon pedig a Kistehén, a Meszecsinka és a Ladánybene27, valamint az idén 25 éves Anima Sound System csapott a húrokba és a billentyűkbe.

Nagyon érdekes színtér a Szigeten a Karaván Sátor, ami egy interaktív tér, koncertekkel, a fellépőkhöz kötődő dokumentum- és játékfilm vetítésekkel, kulináris bemutatókkal és szakmai találkozásokkal. A sátor vendégei olyan együttesek, énekesek, akik egy-egy országon belül egy etnikai kisebbséghez tartoznak, mégis megtartották saját, jellegzetes kultúrájukat. De a nap kedvence nálam személy szerint a Park Színpad Tribute Bandjei, ahol tegnap épp a Hollywood Rose adott egy jó hangulatú koncertet, ami után ellátogattunk még a Retro Sátor; ShyGys (!) koncertjére is. Összességében remek napot zártunk, s a java csak most következik…

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,477lájkolóTetszik
2,297követőKövetés
16,223feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Van, ahol már nem csak álom az „energiacella”

Először tesztelték élesben az amerikai haderő új drónelhárító fegyverrendszerét. Ezzel „lőtték le” az iráni pilóta nélküli repülőgépet.

Civiliáda