HIRDETÉS
Kezdőlap Műsorok Flaszter Flaszter 35. ...

Flaszter 35. – Németország az új Heves megye

HIRDETÉS

Jön a Flaszter április 25-i adása. Dévényi István e heti vendégei: Pápay György publicista és György Zsombor, a Magyar Hang főszerkesztője.

Flaszter 35. – Németország az új Heves megye
HIRDETÉS

Témáink:

• Tovább emelkedett a Németországban élő magyarok száma, így 2018 végén meghaladta a 210 ezer főt – derül ki a német statisztikai hivatal hétfőn közölt adataiból.
• Tavaly 1860 magyar gyermek született Németországban. Ez 2007 óta (amióta adatunk van) a legmagasabb érték, több mint háromszázzal meghaladja a 2017-es adatot. Így Németországban több gyermek születhetett, mint néhány magyar megyében. A 2017-es adatok szerint Tolna és Nógrád megyékben kevesebb mint kétezer gyermek született.
• Egyre megosztottabb Magyarország: egyes megyékben változatlanul nagy gond a munkanélküliség, máshol pedig munkaerőhiány van.
• OECD kutatásból számolták vissza, hogy Magyarországon, ha valaki 125 ezer forintnál kevesebbet keres havonta, akkor a társadalom legalsó rétegébe tartozónak tekinthető, azaz ha a 30 százalékos arányt nézzük, akkor közel 3 millió magyar él ennél kevesebből havonta.

A múlt héten erről beszélgettünk:

Flaszter 34. – A wellness az új feltámadás?

Dévényi István e heti vendégei: Balogh Gábor, az Alfahír munkatársa és Lukács Csaba, a Magyar Hang lapigazgatója. Témák: * Notre-Dame-tűz tanulságai: konteók, összeesküvés-elméletek. * Wellness vagy feltámadás? – avagy miként emlékezünk meg Krisztus kereszthalálát és feltámadását, hogy ünnepeljük a húsvétot. * WizzAir és Erdély.

Korábbi adásainkat Youtube-csatornánkon tekintheti meg!

HIRDETÉS

De immár Podcaston is meghallgathatja az adásokat. A legutóbbit itt érik el: Play in new window | Download

Podcast feliratkozás: Apple Podcasts | Android | RSS

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,931lájkolóTetszik
2,830követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Titkos kínzókamra a horvát–szerb zöldhatáron

Egy jelentés olyan brutális rendőri intézkedésekről ad hírt, amelyeket korábban elképzelhetetlennek tartottak ezekben az országokban.

Villamoson jó utazni

Kiteljesedés